- Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης - https://antiproedros.gov.gr -

Απάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη

29 Ιανουαρίου, 2010 @ 21:52 | Βίντεο,Ομιλίες - Συνεντεύξεις

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κατ’ αρχήν, θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχηγό του ΛΑΟ.Σ., τον κ. Καρατζαφέρη, γιατί έφερε το θέμα αυτό στη Βουλή. Αυτή η πρωτοβουλία θα μας επιτρέψει να δείξουμε την ευαισθησία μας απέναντι σε μια σειρά από ενοχλητικά και λυπηρά χαρακτηριστικά αυτής της απαράδεκτης υπόθεσης.
Πρόκειται για ένα έγκλημα που κίνητρο του είναι το μίσος, το φυλετικό και ρατσιστικό μίσος. Οι συλληφθέντες ομολόγησαν, εξάλλου, ότι μετά από συζητήσεις μεταξύ τους οδηγήθησαν στην πράξη τους αυτή γιατί “μισούν τους Εβραίους”.

Έτσι, πιστεύω ότι η σημερινή μας συζήτηση πρέπει να δώσει το σήμα κατ’ αρχήν προς την κοινή γνώμη ότι οι Έλληνες Εβραίοι είναι Έλληνες πολίτες, ισότιμοι καθ’ όλα με τους υπόλοιπους Ελληνες πολίτες, και ότι η ελληνική κοινωνία και η ελληνική πολιτεία είναι αποφασισμένη να προστατέψει την ομαλή τους διαβίωση, την πρόοδο τους, την προκοπή τους και βεβαίως τους τόπους και τις μορφές, με τις οποίες αυτοί θρησκεύονται.
Η Συναγωγή των Χανίων είναι ένα ιστορικό μνημείο της πόλης των Χανίων, ένα κόσμημα για την πόλη των Χανίων, γιατί έχει μια πολύ αξιοπρόσεκτη αρχιτεκτονική και είναι ένα από τα παλαιότερα μνημεία αυτού του είδους στον ελλαδικό χώρο.

Επιτέθηκαν για πρώτη φορά στη Συναγωγή ττρο ενός μηνός περίπου και τότε εξεδόθη από την αστυνομική αρχή διαταγή, η οποία εφάρμοζε αυστηρά μέτρα φρούρησης της Συναγωγής.
Σύμφωνα με τη διαταγή πρέπει να υπάρχει συνεχής φρούρηση από την οδό Σκουφά -από το εμπρόσθιο μέρος δηλαδή- και οι περίπολοι που περνούν από τους δύο παραπλεύρους δρόμους να ελέγχουν τα αυτοκίνητα ή τα άτομα που υπάρχουν στην περιοχή ανά δύο ώρες. Επίσης, τέσσερις ή πέντε φορές την ημέρα καλείται ο αξιωματικής φυλακής του οικείου τμήματος να περνά από το σημείο αυτό και να βλέπει τι γίνεται και οι υποδιευθυντές του επιτελείου να επιβλέπουν την όλη διαδικασία.

Ακριβώς επειδή τα μέτρα ήταν αυστηρά, η Αστυνομία οδηγήθηκε πολύ εύκολα στην ανακάλυψη των υπόπτων. Ήταν πολύ περίεργο, πράγματι, πώς κάποιος είχε καταφέρει να μπει μέσα στη Συναγωγή, χωρίς κανείς να τον αντιληφθεί.

Ανεκαλύφθη ότι ο βασικός κατηγορούμενος, ο οποίος είναι ένα άτομο -θα έλεγα- περιθωριακό κοινωνικώς, μπήκε στη Συναγωγή, διότι κατοικεί δυο σπίτια δίπλα από αυτή. Είναι ο Αλεφαντινός Νικήτας, ο οποίος είναι και προφυλακισμένος, ο οποίος διέρρηξε δυο παράθυρα ενός παρακειμένου μπαρ, ανέβηκε πάνω σε έναν τοίχο, αφαίρεσε το συρματόπλεγμα και έτσι κατάφερε να μπει στη Συναγωγή από το πίσω μέρος. Αυτό ακριβώς οδήγησε και τους αστυνομικούς στη σύλληψη του.
(Στο σημείο αυτό χτυπά το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως)

Ένα λεπτό ακόμα, κύριε Πρόεδρε

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόρης Νιώτης): Βεβαίως.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης); Αυτός έκανε την πράξη αυτή μαζί με δυο πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας -τον Μπράιαν Ρίκι του Ντέσμοντ και της Ελέν, τον Φόρσαϊθ Γκρεγκ του Τζέιμς και της Μπεβερλι- και έναν πολίτη των Η.Π.Α., ο οποίος αρχικά ήταν γνωστός ως Πιτ και μετέπειτα αποκαλύφθηκε ότι είναι ο Πιτ Κατσιλομάτης, γεννημένος στο Αϊντάχο, ο οποίος ήρθε στις 28/10 στην Ελλάδα και κατά πληροφορίες που έχουμε, δυστυχώς, είναι υιός ομογενούς, ο οποίος συμβαίνει να είναι Υπουργός Οικονομικών της Πολιτείας του Αϊντάχο.

Ολοι αυτοί νεαρότατης ηλικίας και βεβαίως ο μεν Αλεφαντινός κρατείται -όπως σας είπα- και άλλοι δύο είναι υπό επιτήρηση και δεν μπορούν να απομακρυνθούν. Νομίζω ότι η απάντηση που έδωσε η ελληνική πολιτεία με την άμεση σύλληψη τους είναι χαρακτηριστική.

Επιπλέον δε, επειδή αναφέρεστε και στο «WALL STREET JOURNAL» το οποίο πράγματι δημοσίευσε ένα απαράδεκτο άρθρο για τον αντισημιτισμό που υπάρχει στην Ελλάδα και για το πώς δεν προστατεύονται επαρκώς οι Εβραίοι συμπολίτες μας, πρέπει να σας πω ότι δύο τεύχη μετά στο «WALL STREET JOURNAU και στην πρώτη σελίδα δημοσιεύτηκε επιστολή του κ Χρυσοχοϊδη ο οποίος εξέθετε λεπτομερώς το γεγονός της σύλληψης και όλα όσα είχαν σχέση με αυτό καθώς και τη συμμετοχή πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο αντισημιτικός και ρατσιστικός κύκλος από τον οποίο προέρχονται τα άτομα αυτά είναι κατάδηλος και από το γεγονός ότι δυο γνωστά στελέχη της Χρυσής Αυγής έχουν επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για την τύχη του Αλεφαντινού και αποπειράθηκαν επανειλημμένως να τον επισκεφτούν για να αναζητήσουν μαζί του μορφές νομικής υποστήριξης του. Τα ονόματα τους τα έχω, -δεν κατηγορούνται για κάτι- δεν θέλω να τα πω, ωστόσο τα έχω στη διάθεση σας εάν τα θέλετε.

Αυτά κύριε Πρόεδρε.
Ευχαριστώ πολύ

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης έχει το λόγο. Κύριε Πρόεδρε, έχετε το λόγο για τρία λεπτά.

Αφήστε δε που διολισθαίνει και σε άλλα πράγματα και προσπαθεί να συνδέσει άλλα πράγματα ασύνδετα μεταξύ τους.
Πολύ φοβούμαι, κύριε Πρόεδρε, ότι κάποιοι προσπαθούν και εσείς δεν το αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά, όπως πρέπει, να δημιουργείται μια κόντρα μεταξύ των άκρων, των εξωκοινοβουλευτικών άκρων, δηλαδή. Και θα είναι επικίνδυνο, για να μη ζήσουμε στιγμές που έζησε η Ιταλία πριν πολλά χρόνια.
Δεν πρέπει, λοιπόν, να δημιουργούμε συνθήκες επώασης τέτοιων ακραίων φαινομένων στη χώρα. Πρέπει πάση θυσία, όπως έχουμε επιβάλει κανόνες ευπρεπείας και ευταξίας εις τους κινούμενους εις το κοινοβουλευτικό τόξο, να προσπαθήσουμε όλοι μας, στο βαθμό που ο καθένας μπορεί να επηρεάσει ή να συμβουλεύσει, να μην υπάρξουν ακρότητες από εκείνους που κινούνται στα άκρα, γιατί φοβούμαι ότι ετοιμάζονται πολύ αρνητικά πράγματα για την εξέλιξη της δημοκρατίας.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόρης Νιώτης): Ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Θεόδωρος Πάγκαλος έχει το λόγο να δευτερολογήσει.
Έχετε το λόγο για τρία λεπτά, κύριε Αντιπρόεδρε.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης): Κύριε Πρόεδρε, θα συμφωνήσω απόλυτα με το συμπέρασμα του αξιότιμου Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Δεν έχω την ελευθερία λόγου που έχει, γιατί είμαι σε αυτά εδώ τα έδρανα τα οποία είναι ένα είδος δέσμευσης την οποία φέρω βαρέως μερικές στιγμές, αλλά τη φέρω -δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά- και δεν έχω και το δημοσιογραφικό του παρελθόν, το οποίο είναι μια άλλη διάσταση την οποία στερούμαι.

Όμως, ομολογώ και εγώ ότι σε στιγμές δεινής πάλης της ελληνικής Κυβέρνησης για να εξασφαλίσει τους καλύτερους όρους δανεισμού, η δημοσίευση στη «WALL STREET JOURNAL*, η οποία, όπως λέει το όνομα της, είναι η εφημερίδα της Wall Street δηλαδή, του τραπεζικού συστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, μιας τέτοιας επιστολής δεν μπορεί παρά να μου δημιουργήσει μερικά ερωτηματικά.

Ας ευχηθούμε ότι όλα είναι τυχαία και ότι δεν υπάρχει γενικότερο σχέδιο και ότι δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε άλλες μορφές, τέτοιου είδους προκλήσεων. Πρέπει, όμως, να είμαστε έτοιμοι, πράγματι. Εγώ πιστεύω ότι αντέδρασε η Αστυνομία στο μέτρο που μπορούσε να αντιδράσει. Δεν μπορούσε να φανταστεί, βέβαια, ότι αυτός μπορούσε να κινηθεί πίσω από το δρόμο, στους φωταγωγούς, γιατί έμενε δυο σπίτια μακριά από τη Συναγωγή.

Βεβαίως, πρέπει να επαγρυπνούμε όλοι και να επαγρυπνούμε και εμείς, καταπολεμώντας τέτοιες ιδέες και τέτοιες ιδεολογίες, όταν μπορούν πιο εύκολα νκαταπολεμηθούν, δηλαδή, πριν γίνουν βίαιες πράξεις και έχουν απλώς τη μορφή εσφαλμένων ιδεών Εκεί ακριβώς είναι και ο ρόλος μας. Ευχαριστώ πολύ.

Δελτίο Τύπου: Συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής με θέμα την συγχώνευση ή κατάργηση Δημοσίων Οργανισμών

27 Ιανουαρίου, 2010 @ 13:25 | Ανακοινώσεις - Δ. Τύπου,Επιτροπή Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής

Δελτίο Τύπου

27/1/2010

Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής υπό τη Προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου με αποκλειστικό θέμα την συγχώνευση ή κατάργηση Δημοσίων Οργανισμών για τους οποίους κρίνεται ότι το κόστος λειτουργίας δεν αντιστοιχεί με το προσφερόμενο έργο ή για λόγους καλύτερου συντονισμού και αποτελεσματικότητας της κυβερνητικής πολιτικής. Το μέτρο αυτό εντάσσεται στην εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Αξιολογήθηκαν περισσότεροι από 200 δημόσιοι φορείς και τέθηκαν συγκεκριμένοι χρονικοί στόχοι για την οριστική απόφαση συγχώνευσης ή κατάργησης των περισσότερων από αυτούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις πιο κάτω περιπτώσεις:

Α) Εξετάζεται η δυνατότητα δημιουργίας ενός Πολυκλαδικού – Πολυτεχνολογικού Κέντρου που θα συμπεριλάβει φορείς όπως το Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων Υλικών (ΕΚΕΠΥ) ΑΕ, Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων (ΕΒΕΤΑΜ) ΑΕ, Ελληνικό Κέντρο Αργιλομάζης (ΕΛΚΕΑ) ΑΕ, Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας (ΕΛΚΑ) ΑΕ κ.α.(Αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας).

Β) Εξετάζεται η δυνατότητα δημιουργίας ενός Ενιαίου Φορέα Τυποποίησης – Μετρολογίας που θα συμπεριλάβει οργανισμούς όπως Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας (ΕΙΜ) αφού λυθούν τυχόν νομικά ζητήματα. (Αρμοδιότητας επίσης του ανωτέρω υπουργείου).

Γ) Προωθείται η απορρόφηση της Εταιρείας Διανομής Αερίου ΑΕ από τη Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου ΔΕΠΑ ΑΕ. (Αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής)

Δ) Προωθείται η ενοποίηση των διοικήσεων 16 οργανισμών αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε τρεις κατηγορίες με βάση το αντικείμενο δραστηριότητας ως εξής:

1. Γεωργική Έρευνα – Κατάρτιση – Ενημέρωση όπου περιλαμβάνονται: Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών (ΙΓΕ), Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Απασχόλησης «Δήμητρα» (ΟΓΕΕΚΑ), Κονιάρειο Ινστιτούτο Εσπεριδοειδών Κορινθίας, Εταιρεία Ανάπτυξης Αλιείας (ΕΤΑΝΑΛ) ΑΕ.

2. Τρόφιμα όπου περιλαμβάνονται: Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ), Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ), Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδας, Κεντρική Αγορά Αθήνας, Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης.

3. Πληρωμές – Έλεγχοι όπου περιλαμβάνονται: Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), ΑΓΡΟΓΗ, ΚΤΓΚ.

Ε) Προωθείται η κατάργηση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής ως ανενεργό (αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών)

Στ) Προωθείται η κατάργηση ανενεργών φορέων του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων όπως: Εθνική Ακαδημία Γραμμάτων και Επιστημών, Ιόνιος Ακαδημία, Διαπανεπιστημιακό Συμβούλιο Έρευνας, Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου (ΙΧΘΥΚΑ) ΑΕ, Εταιρεία Ανάπτυξης Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΑΝΤ) ΑΕ.

Κρίθηκε επίσης επιβεβλημένη η ενοποιημένη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου και συνεπώς και των οργανισμών που εμπλέκονται με αυτή. Ομοίως και ο εξορθολογισμός του συστήματος συγκοινωνιακών φορέων του Λεκανοπεδίου, θέματα για τα οποία η Επιτροπή θα λάβει αποφάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Γραφείο Τύπου

Διυπουργική Επιτροπή για την Παρακολούθηση Εφαρμογής του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων, ΦΕΚ Β 63 / 27.01.2010

27 Ιανουαρίου, 2010 @ 10:35 | Θεσμικό Πλαίσιο,Κυβερνητικό Έργο

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 63

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Διυπουργική Επιτροπή για την Παρακολούθηση Εφαρμογής του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Αριθμ. Υ 181 (2)

Διυπουργική Επιτροπή για την Παρακολούθηση Εφαρμογής του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού
Διαχείρισης Αποβλήτων.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Έχοντας υπόψη:

α) Τις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 3 και του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για τη Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο που π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για τη Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα» (Φ.Ε.Κ. Α΄ 98).

β) Τις διατάξεις της ΚΥΑ 50910/2727/2003 «Μέτρα και Όροι για τη διαχείριση Στερεών Αποβλήτων. Εθνικός και Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης» (Φ.Ε.Κ. Β΄ 1909/22.12.2003) και την ανάγκη συντονισμού της Κυβερνητικής Πολιτικής στον τομέα της Διαχείρισης Αποβλήτων.

γ) Το γεγονός ότι, από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

1. Συνιστάται Διυπουργική Επιτροπή με αντικείμενο την παρακολούθηση εφαρμογής του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων προκειμένου να γίνει αποτελεσματικότερη η διαχείριση των αποβλήτων και να επιτευχθεί υψηλό επίπεδο προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
2. Στην Επιτροπή συμμετέχουν:
α) ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ως Πρόεδρος,
β) ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,
γ) η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,
δ) η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, και
ε) ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Άρθρο 2

Η Διυπουργική Επιτροπή για την Παρακολούθηση Εφαρμογής του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων είναι αρμόδια ιδίως για:
α) τη συστηματική παρακολούθηση και το συντονισμό της διαδικασίας υλοποίησης του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ και ΠΕΣΔΑ, αντίστοιχα).

β) το σχεδιασμό νέων μέτρων, προγραμμάτων και δράσεων με αντικείμενο την ορθολογική οργάνωση και ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων καθώς και τη διατύπωση εναλλακτικών προτάσεων για την καλύτερη αξιοποίηση αυτών.

γ) τη δυνατότητα αξιολόγησης, έγκρισης και χρηματοδότησης, με εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους των ανωτέρω μέτρων, προγραμμάτων και δράσεων, όπως επίσης και την εποπτεία και την παρακολούθηση της εφαρμογής τους.

δ) το συντονισμό και την παρακολούθηση της δημιουργίας εθνικού και περιφερειακού δικτύου εγκαταστάσεων αξιοποίησης, επεξεργασίας και διάθεσης αποβλήτων.

ε) τη λήψη μέτρων για την περιβαλλοντικά ασφαλή διαχείριση των αποβλήτων με τον καθορισμό τεχνικών προδιαγραφών για την εκπόνηση των μελετών οργάνωσης και λειτουργίας i) των συστημάτων συλλογής και μεταφοράς και ii) των εγκαταστάσεων προσωρινής αποθήκευσης, μεταφόρτωσης, διάθεσης και αξιοποίησης.
στ) τη συμβολή στην προώθηση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στον τομέα της ορθολογικής και φιλικής προς το περιβάλλον διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

ζ) την εκπροσώπηση της χώρας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο σε θέματα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Στο πλαίσιο της αρμοδιότητας αυτής η Επιτροπή δύναται να υποβάλλει προς χρηματοδότηση το σύνολο ή τα επιμέρους σχέδια, προγράμματα και
δράσεις του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων, σε ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα και οργανισμούς, και προτείνει τον τρόπο διαχείρισης και διάθεσης των πόρων αυτών για την εξυπηρέτηση των σκοπών του.

Άρθρο 3

1. Η Επιτροπή συγκαλείται από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ο οποίος και καθορίζει την ημερήσια διάταξη. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής αναπληρώνεται κατά τη συνεδρίαση από την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και εν απουσία της από άλλον παρόντα Υπουργό με τη σειρά του άρθρου 1, ενώ οι Υπουργοί μέλη της επιτροπής αναπληρώνονται σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος από τον οριζόμενο από αυτούς Υφυπουργό ή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου τους. Στις συνεδριάσεις της επιτροπής είναι δυνατό να προσκληθούν και άλλοι Υπουργοί, Υφυπουργοί, Σύμβουλοι του Πρωθυπουργού και υπηρεσιακοί παράγοντες,  εφόσον συζητούνται θέματα της αρμοδιότητάς τους ή και άλλοι εμπειρογνώμονες για θέματα της ειδικότητας τους ή φορείς του δημοσίου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα.
2. Η Επιτροπή για τη διευκόλυνση του έργου της ζητεί πληροφορίες και στοιχεία από τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, οι οποίες οφείλουν να τις παρέχουν εγκαίρως και ενημερώνεται με εισηγήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς.
Άρθρο 4

Η Γραμματειακή Υποστήριξη της Επιτροπής εξασφαλίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Άρθρο 5

Από την έναρξη ισχύος της παρούσης καταργείται η Διυπουργική Επιτροπή για την Εκπόνηση και Παρακολούθηση Εφαρμογής Ολοκληρωμένου Προγράμματος Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων, που έχει συσταθεί με την Απόφαση Υ 325/14.03.2008 του Πρωθυπουργού (Φ.Ε.Κ. Β΄ 465/17.03.2008).

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2010

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Μήνυμα Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στον μαραθώνιο αλληλεγγύης για την Αϊτή

26 Ιανουαρίου, 2010 @ 15:19 | Βίντεο,Ομιλίες - Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στην εφημερίδα Έθνος | 24/01/2010

25 Ιανουαρίου, 2010 @ 07:13 | Ομιλίες - Συνεντεύξεις

Συνέντευξη στον Γιάννη Αντύπα.

Η κλεψύδρα για το πρόγραμμα σταθερότητας έχει γυρίσει, τα «θα» έχουν τελειώσει. Είδαμε όμως να ζητάτε τώρα από τους υπουργούς να σας πουν ποιοι οργανισμοί μπορούν να συγχωνευθούν ή να καταργηθούν. Νομίζαμε πως αυτή η δουλειά είχε ήδη γίνει…

Μόλις τρεις μήνες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση έχει καταθέσει το πρόγραμμα σταθερότητας και έχει γίνει δεκτό. Είναι μια μεγάλη επιτυχία. Και για έναν επιπλέον λόγο. Η ΝΔ έχοντας προεξοφλήσει την ήττα της, τους τελευταίους μήνες της θητείας της είχε κάνει μια λευκή απεργία και τίποτα δεν προωθούσε. Από τη διαχείριση των οικονομικών μέχρι την οργάνωση των μεσογειακών αγώνων στη Θεσσαλία. Αυτή η παράταξη στερείται πολιτικού ήθους, δεν ενδιαφέρεται για το καλώς εννοούμενο πάγιο συμφέρον της χώρας, αλλά μόνο για τη δική της παρουσία στην εξουσία. Επειδή, όμως, πολλά πετάγονται και μένουν εγώ δεν έχω σκοπό να αφήσω τίποτα. Ακόμη και χθες διάβαζα σε μια έγκριτη εφημερίδα της δεξιάς ότι στην υπόθεση του ΟΛΠ παραβιάσαμε όλες τις αρχές και τις αξίες μας. Εγώ το θέμα θα το κλείσω πανηγυρικά με μία συνέντευξη Τύπου που θα γίνει στον Πειραιά και η οποία θα είναι η αφετηρία ενός προγράμματος ανάπτυξης του Πειραιά ο οποίος πάσχει.

Τους καταλόγους των οργανισμών από τους υπουργούς θα τους πάρετε;

Κατάλογοι υπάρχουν. Έγινε μία σύσκεψη για ένα θέμα που υπάρχει στο προεκλογικό μας πρόγραμμα και το οποίο εφαρμόζεται.

Πότε;

Σήμερα, χθες! Όλα αυτά δεν θα είναι διακηρύξεις όπως στο παρελθόν, αλλά θα είναι πολιτικές που θα εξαγγέλλονται, θα στηρίζονται και θα εφαρμόζονται. Και η εφαρμογή θα παρακολουθείται από την κυβέρνηση.

Υπάρχει σχέδιο Β, αν αποτύχει το πρόγραμμα σταθερότητας;

«Σχέδιο Β» με την έννοια κάποιου κόλπου για να αποφύγουμε τα δύσκολα δεν υπάρχει. Προοπτική ακόμη πιο δύσκολη και πιο καταστροφική για τη χώρα αν αποτύχουμε είναι προφανές ότι υπάρχει και δεν θέλω ούτε καν να τη συζητήσουμε! Γιατί έχω εμπιστοσύνη στην ικανότητα του έλληνα πολίτη και στη δυνατότητά του να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε το «σχέδιο Α».

Αποκλείετε δηλαδή το ενδεχόμενο να βρεθούμε στα χέρια του ΔΝΤ;

Δεν είναι μόνο αυτό, είναι μια σειρά από φοβερές συνέπειες για την οικονομία, την κοινωνική μας ειρήνη, στον τρόπο που ζούμε. Και, τελικά, είναι ηθική απαξίωση του ελληνισμού γενικότερα την οποία εγώ δεν θα ήθελα ποτέ να ζήσω και θα κάνω τα πάντα για την αποφύγω. Είναι μια φοβερή δοκιμασία, μια πρόκληση εθνικού μεγέθους την οποία πρέπει να ξεπεράσουμε…

Σχεδιάζονται αλλαγές στην κυβέρνηση και την κεντρική διοίκηση. Προς ποια κατεύθυνση θα είναι; Εσείς τι θα αλλάζατε;

Η ελληνική κεντρική διοίκηση διογκώθηκε υπέρμετρα από το φαύλο πελατειακό κράτος. Για να κερδίσει το κυβερνών κόμμα, για να εκλεγούν οι υπουργοί, για να εξυπηρετηθούν οι βουλευτές. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Αυτό οδήγησε σε μια στρατιά υπαλλήλων που είναι αδιάφοροι ή δεν αμείβονται παραπάνω αν δουλεύουν…

Πρέπει να ανοίξει θέμα μονιμότητας;

Εγώ δε θα έλεγα ένα τέτοιο απλοϊκό, αλλά γιατί να υπάρχει μονιμότητα σε τομείς που το κράτος επικοινωνεί απλώς. Γιατί να είναι μόνιμοι οι αεροσυνοδοί; Έπαψαν να είναι μόνιμοι και τα αεροπλάνα πετάνε εξίσου καλά. Γιατί να είναι μόνιμοι ορισμένοι φύλακες, καθαριστές, να έχουν μια καλή σύμβαση, την προστασία των εργατικών νόμων, που στην Ελλάδα είναι προστατευτικοί. Να περιοριστεί η μονιμότητα στους χώρους για τους οποίους ήταν προορισμένη. Εκεί που η κομματική παρέμβαση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον πολίτη. Και ας υπάρχει κάποια ευλυγισία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα…

Υπάρχει συνωμοσία κατά της χώρας μας;

Είμαι φανατικά εναντίον της άποψης ότι όλοι συνωμοτούν εναντίον μας και κάτι έχουν εναντίον μας. Θεωρώ ότι αυτή η προσέγγιση είναι για να απαλλαγούμε από τις δικές μας ευθύνες. Πολύ σωστά μας λένε όσοι λένε ότι μόνο η Ελλάδα μπορεί να λύσει το πρόβλημά της, δεν μπορεί να το λύσει κανένας εξωτερικός παράγοντας. Τούτο δοθέντος υπάρχουν και άνθρωποι που με χαρά αντιμετωπίζουν το ελληνικό πρόβλημα για διάφορους λόγους. Αυτοί είναι τελείως ανεύθυνοι γιατί αν η Ελλάδα υποστεί μια οικονομική χρεοκοπία θα υπάρξουν αποτελέσματα και για άλλες χώρες. Ίσως και για όλη την Ευρώπη.

Ποιο είναι το μήνυμά σας για το επόμενο κρίσιμο εξάμηνο.

Εγώ νομίζω ότι κυρίως χρειάζεται ψυχραιμία. Ο καθένας να βελτιώσει την παραγωγικότητά του. Να διατηρήσει τον αυτοσεβασμός του, τη σχέση αξιοπρέπειας με τους άλλους πολίτες, να παρακολουθεί την ενημέρωση και να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του χωρίς ακρότητες, βιαιότητες και αυθαιρεσίες. Αν αυτά συμβούν σιγά- σιγά θα κατακτήσουμε αξιοπιστία και αργά ή γρήγορα θα πετύχουμε το ελληνικό οικονομικό θαύμα.

Ποιες είναι οι ευθύνες των υπουργών;

Έχουν μεγάλο συμφέρον να μπορούν τη δράση τους να τη συζητούν με άλλους συναδέλφους τους. Οι πιο πολλές δράσεις χρειάζονται περισσότερα από ένα υπουργεία. Η οικονομική και κοινωνική επιτροπή θα είναι το κατεξοχήν πεδίο διακλαδικότητας. Είναι ένα πεδίο προβληματισμού επί της εφαρμογής και όχι επί της χάραξης της πολιτικής, την οποία την κάνει το υπουργικό συμβούλιο.

Μάθαμε πως διατυπώθηκε αγωνία για τη στελέχωση του κράτους και την αντίσταση του δεξιού συστήματος…

Αυτό είναι γνωστό, μέχρι ενός σημείου έχει συμβεί. Είχαμε δύο επιλογές. Η μία ήταν να διώξουμε όλους τους νεοδημοκράτες το βράδυ της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης και να τους αντικαταστήσουμε με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, φίλους των υπουργών και γνωστούς μας. Αυτό δεν θέλαμε να το ξανακάνουμε. Είναι η πρώτη εφαρμογή ενός νέου συστήματος επιλογών στελεχών και είναι φυσικό ν δημιουργεί δυσκολίες.

Βλέπω συνεντεύξεις στελεχών να ζητούν ενιαίο πολιτικό κέντρο. Υπάρχει έλλειμμα;

Ουδέποτε από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στην πολιτική, σε κανένα από τα δύο πολιτικά κόμματα, δε έχουν πάψει οι συνεντεύξεις στελεχών που ζητούν ενιαίο πολιτικό κέντρο. Είμαι σίγουρος ότι αν τους κάνετε μια δεύτερη ερώτηση για το τι ακριβώς είναι θα έχετε πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις, δηλαδή μια γενικευμένη αμηχανία.

Λένε ονόματα…

Αυτό δεν είναι ενιαίο κέντρο, αυτό είναι αλλαγή ηγεσίας. Η ιδέα του ενιαίου πολιτικού κέντρου όπως και η ιδέα της εσωτερικής συζήτησης που δεν βγαίνει προς τα έξω, ότι μπορούμε να κάνουμε μακρές συζητήσεις και αυτές να μην βγαίνουν προς τα έξω είναι βλακώδεις. Γιατί τίθεται το ερώτημα γιατί γίνονται οι συζητήσεις. Πες πως το πετυχαίνουμε, ότι είμαστε συνωμοτική οργάνωση και κανείς δεν μιλά με δημοσιογράφους. Τότε γιατί καθόμαστε και χάνουμε τις ώρες μας;

Κάνετε πολλές συσκέψεις…

Και βγαίνουν ανακοινωθέντα και συγκεκριμένες δράσεις. Αυτή η συζήτηση της κομματικής χρησιμοποίησης της πολιτικής ζωής είναι από μερικά στελέχη που θεωρούν ότι το κόμμα είναι ένας εύχρηστος στίβος για αυτά που επιδιώκουν και που θέλουν να αποφύγουν την κοινωνία. Ε δεν γίνεται αυτό. Δεν μπορούν να σταδιοδρομήσουν πολλά χρόνια στο δημόσιο βίο. Μπορεί να φτιαχτεί κανείς στο κόμμα, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να βγει στην κοινωνική μήτρα. Δεν γίνεται πολιτική με αυτούς τους όρους.

Ο κ. Ρέππας δήλωσε πως το θέμα δεν είναι να τρέχουμε, αλλά να ξέρουμε και προς ποια κατεύθυνση…

Πολύ σωστή παρατήρηση. Η κατεύθυνση και οι συμμαχίες είναι θέμα καθημερινού προσανατολισμού. Δεν είναι ισόβιες οι κατευθύνσεις.

Πολλά στελέχη προβληματίζονται για την κόντρα Γ. Παπακωνσταντίνου- Λ. Κατσέλη…

Απεχθάνομαι τη λέξη κόντρα. Τη θεωρώ χαρακτηριστικό δείγμα της κατάπτωσης της ελληνικής δημοσιογραφίας. Ότι οι έλληνες δημοσιογράφοι στερούνται λεξικού. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν είκοσι λέξεις, διαφωνία, διχόνοια…

Ποια λέξη θα χρησιμοποιούσατε εσείς;

Δεν θα σας πω λέξη, θα σας πω τι κάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου και τι η κυρία Κατσέλη. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι υπουργός Οικονομικών σε μια χώρα που πάσχει και έχει στόχο τον περιορισμό του ελλείμματος και τους χρέους. Η κυρία Κατσέλη έχει στόχο την ανάπτυξη, να αυξηθεί η απασχόληση. Αυτά τα δύο είναι διαφορετικές προσεγγίσεις, θέλουν διαφορετικές ευαισθησίες, δεν είναι όμως αντιφατικά μεταξύ τους…

Υπάρχουν δύο σχολές;

Υπάρχουν εκατόν-πενήντα χιλιάδες σχολές. Το θέμα δεν είναι θέμα σχολών. Σας εξηγώ ότι είναι διαφορετικό το αντικείμενο. Αν αυξηθεί η παραγωγή, αν επιτύχει η κυρία Κατσέλη, αυτόματα θα μειωθεί το έλλειμμα.

Έχουν κοινό συμφέρον να πετύχουν και οι δύο…

Ε βέβαια. Όλοι έχουν κοινό συμφέρον, αλλά αυτοί οι δύο είναι με έναν τρόπο αξεχώριστο, είναι σιαμαίοι.

Αποτυγχάνει ο ένας αποτυγχάνει και ο άλλος δηλαδή…

Ε βέβαια. Δεν υπάρχουν τέτοιους είδους προβλήματα, υπάρχουν στις προσεγγίσεις διαφορετικότητες, τις οποίες πρέπει να συζητάς κάθε φορά για να βρίσκεις τον τρόπο να τις αμβλύνεις…

Σας ενοχλεί η δραστηριότητα του Χρ. Παπουτσή που έχει κερδίσει πολλά πρωτοσέλιδα.

Ο Χρ. Παπουτσής είναι επικεφαλής της ΚΟ. Είναι εκλεγμένος και οφείλει να παίξει τον ρόλο του. Δεν είναι να κολακεύει και να χειροκροτεί την κυβέρνηση. Θεωρώ ότι η ΚΟ πρέπει να στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά παράλληλα πρέπει να την κρίνει. Είναι ο ομφάλιος λώρος με την κοινωνία…

Έχετε κοινωνικές συμμαχίες; Βλέπουμε ότι οι αγρότες έχουν κλείσει τα σύνορα της χώρας…

Το ΠΑΣΟΚ είναι πλειοψηφία στην ΑΔΕΔΥ, τη ΓΣΕΕ, την ΠΑΣΕΓΕΣ. Ποιοι αγρότες; Πόσα είναι τα τρακτέρ; Είναι εσχάτη μειοψηφία. Δεν ξεπερνούν τα 500- εξακόσια

Υπάρχει κομματική υποκίνηση;

Είναι προφανές ότι εντάσσεται η τακτική ορισμένων κομμουνιστών αγροτών στη λογική της κυρίας Παπαρήγα έχουμε πόλεμο. Ο εμφύλιος πόλεμος ήταν μια τραγωδία την προηγούμενη φορά αυτή τη φορά τείνει να είναι τραγικωμωδία!

Δείτε τη συνέντευξη στην ιστοσελίδα της εφημερίδας [1].

Δηλώσεις Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής | 21/01/2010

21 Ιανουαρίου, 2010 @ 10:10 | Επιτροπή Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Συνήλθε σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση η Επιτροπή Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποίαν μετείχε και ο Πρωθυπουργός και συζητήσαμε δύο θέματα.

Το ένα θέμα είναι η εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, με εξειδίκευση των στόχων του στα επιμέρους Υπουργεία και τη διαμόρφωση ενός χρονοδιαγράμματος για να παρακολουθείται η εξέλιξή του. Θα υπάρχουν τακτικές συνεδριάσεις με αυτό το αντικείμενο, η επόμενη θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Επίσης συζητήσαμε το θέμα της πολιτικής νοικοκυρέματος των δημοσίων επιχειρήσεων και υπηρεσιών κοινής ωφελείας, όπου επισημάνθηκαν περιπτώσεις για τις οποίες θεωρούμε ότι το αντικείμενό τους εξέλειπε και θα πρέπει να κλείσουν αλλά και άλλες περιπτώσεις όπου πιστεύουμε ότι θα ήταν πιο αποτελεσματικό και πιο οικονομικό να συγχωνευθούν τέτοιες επιχειρήσεις. Βεβαίως θα ασκηθεί μια γενικότερη πολιτική μείωσης των αμοιβών των Διευθυνόντων Συμβούλων Προέδρων και Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων αυτών των Οργανισμών.

Αυτά ήταν τα αντικείμενα της σημερινής συζήτησης και σας ευχαριστώ πολύ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Περικοπές της τάξεως;

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Δεν είμαι σε θέση να το πω τώρα. Προφανώς θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή ενός συστήματος που θα έχει ακριβώς αυτόν τον στόχο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δε θα μας πείτε δηλαδή;

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Δε θα κάνουμε κάτι το «προκρούστειο».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αφορά και υπαλλήλους;

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Όχι, αφορά τις Διοικήσεις, αφορά τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, τους Προέδρους και τους Διευθύνοντες Συμβούλους, οι οποίοι σε μερικές περιπτώσεις όπως ξέρετε πολύ καλά και το έχετε επανειλημμένα σχολιάσει, έχουν σκανδαλώδεις αμοιβές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε ποιες περιπτώσεις ΔΕΚΟ αναφέρεστε που μπορεί άλλες να κλείσουν ή να συγχωνευθούν;

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Υπάρχει ένας κατάλογος που περιλαμβάνει δεκάδες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει κάποιο παράδειγμα που μπορείτε να μας πείτε;

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Όχι δε θέλω να σας δώσω παραδείγματα, θα σας δώσουμε έναν κατάλογο όταν θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Η πρώτη αντιμετώπιση θα γίνει στη συνεδρίαση αυτή που σας είπα πριν. Σήμερα επισημάναμε κάποιες περιπτώσεις και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτές αλλά και σε άλλες που θα προκύψουν, και την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα έχετε αποτελέσματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχουν και θέματα αποκρατικοποιήσεων;

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Όχι, όχι, αυτό είναι άλλο θέμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας προβληματίζει καθόλου ότι βρισκόμαστε μέσα σε μία κρίση ας πούμε με τους αγρότες; Δηλαδή σαν Επιτροπή, σαν Μέγαρο Μαξίμου, σαν Κυβέρνηση;

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Σήμερα δεν συζητήσαμε αυτό το θέμα, χθες ξέρετε ότι κάναμε ένα άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο που κράτησε έξι ώρες επί του θέματος. Προφανώς αυτό δείχνει ότι μας προβληματίζει η κατάσταση, δε θα καθόμαστε αλλιώς έξι ώρες να συζητήσουμε.

Για τους αγρότες πονάμε. Αγωνιούμε για τους αγρότες. Πρέπει όμως στη χώρα αυτή να εφαρμόζονται οι νόμοι και να υπάρχει η δυνατότητα κάθε επιμέρους κοινωνικό αίτημα να εντάσσεται στην ομαλή λειτουργία του κοινωνικού συνόλου.

Κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει τη θέλησή του πάνω στους υπολοίπους με πράξεις βίας και αυθαιρεσίας. Αυτό δεν είναι θεμιτό και δεν είναι αποδεκτό από τον ελληνικό λαό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το χρονοδιάγραμμα που είπατε για το Πρόγραμμα Σταθερότητας; Ποιοι είναι οι βασικοί του σταθμοί;

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα, το οποίον καθορίζεται κατ΄ αρχήν από το Πρόγραμμα Σταθερότητας αυτό καθαυτό το οποίο το έχετε στα χέρια σας.

Αυτό είναι χρονοδιάγραμμα εφαρμογής. Ξέρετε όμως ότι ανάμεσα στα προγράμματα και στην εφαρμογή τους υπάρχει και μια απόσταση κάποιες φορές. Την απόσταση αυτή προσπαθήσαμε σήμερα να τη μικρύνουμε και θα την κλείσουμε.

Γεια σας.

Σύσκεψη για τα θέματα της λειτουργίας του Λιμανιού | 18/01/2010

18 Ιανουαρίου, 2010 @ 10:07 | Ανακοινώσεις - Δ. Τύπου,Κυβερνητικό Έργο

Συνήλθε στα γραφεία της Κ.Ο ΠΑΣΟΚ στη Βουλή ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος για τα θέματα της λειτουργίας του Λιμανιού και ευρύτερα τα προβλήματα της πόλης του Πειραιά.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ κος Γιώργος Ανωμερίτης, η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη, ο Νομάρχης Πειραιά κος Γιάννης Μίχας, ο Δήμαρχος Πειραιά κος Παναγιώτης Φασούλας, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Α’ και Β’ Πειραιά, κ.κ. Μπεντενιώτης, Καρύδης, Διαμαντίδης, Λυτζέρης, Νιώτης, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι αρμοδίων φορέων.

Στη σύσκεψη έκανε εισήγηση, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ, κος Γιώργος Ανωμερίτης, ο οποίος εξήγησε το περιεχόμενό της συμφωνίας που επετεύχθη για τη λειτουργία του Λιμανιού μεταξύ του ΟΛΠ, της ΣΕΠ (COSCO) και των εργαζομένων.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με βάση την οποία θα προετοιμαστούν προτάσεις οι οποίες θα παρουσιαστούν σε ανοιχτή συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στο χώρο του ΟΛΠ, περί τα μέσα Φεβρουαρίου. Στη συνέντευξη θα εμφανιστούν και συγκεκριμένοι αναπτυξιακοί στόχοι για τους οποίους θα δεσμευτεί η Κυβέρνηση να τους χρηματοδοτήσει και να τους υποστηρίξει ως προς την υλοποίησή τους.

Συνέντευξη Τύπου Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στη Βέροια | 16.01.2010

16 Ιανουαρίου, 2010 @ 18:14 | Βίντεο,Ομιλίες - Συνεντεύξεις

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στη Βέροια | 16.01.2010

16 Ιανουαρίου, 2010 @ 12:24 | Νέα - Ανακοινώσεις,Φωτογραφίες

Ανασύνθεση της Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τη σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή Υπηρεσιών, Συμβουλίων, Επιτροπών και Φορέων του Δημόσιου Τομέα, ΦΕΚ B 19/15.01.2010

15 Ιανουαρίου, 2010 @ 16:15 | Θεσμικό Πλαίσιο,Κυβερνητικό Έργο,Συγχωνεύσεις / Καταργήσεις / Αναδιοργανώσεις φορέων του Δημοσίου

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ    Αρ. Φύλλου 19

Ανασύνθεση της Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τη σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή Υπηρεσιών, Συμβουλίων, Επιτροπών και Φορέων του Δημόσιου Τομέα (Απόφ. Πρωθ. 189/19.07.2006 (ΦΕΚ Β’ 953) και καθορισμός των αρμοδιοτήτων της………………………………………..    1

ΦΕΚ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β19 [11]


Εκτυπώθηκε απο το Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: https://antiproedros.gov.gr

Σύνδεσμος Ανάρτησης : https://antiproedros.gov.gr/2010/01/15/114

Σύνδεσμοι:

[1] Δείτε τη συνέντευξη στην ιστοσελίδα της εφημερίδας: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=9722839

[2] Εικόνα: http://flickr.com/photo.gne?id=4334887788

[3] Εικόνα: http://flickr.com/photo.gne?id=4334887254

[4] Εικόνα: http://flickr.com/photo.gne?id=4334886890

[5] Εικόνα: http://flickr.com/photo.gne?id=4334144399

[6] Εικόνα: http://flickr.com/photo.gne?id=4334134009

[7] Εικόνα: http://flickr.com/photo.gne?id=4334875904

[8] Εικόνα: http://flickr.com/photo.gne?id=4334133629

[9] Εικόνα: http://flickr.com/photo.gne?id=4334869312

[10] Εικόνα: http://flickr.com/photo.gne?id=4334868866

[11] ΦΕΚ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β19: http://antiproedros.gov.gr/wp-content/uploads/2010/01/ΦΕΚ-ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ-Β19.pdf

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.