- Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης - https://antiproedros.gov.gr -

Δελτίο Τύπου για το Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο Πειραιά και τα επενδυτικά έργα του ΟΛΠ

5 Μαρτίου, 2010 @ 16:14 | Ανακοινώσεις - Δ. Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

για το Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο Πειραιά

και τα επενδυτικά έργα του ΟΛΠ

Υπό την Προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου και με τη συμμετοχή της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκας Κατσέλη, των υφυπουργών κ.κ. Νίκου Σηφουνάκη, Θάνου Μωραΐτη, Γιώργου Κουτρουμάνη και Σπύρου Βούγια, Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, του Γ.Γ. Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλία Λιακόπουλου, των βουλευτών κ.κ. Δημήτριου Καρύδη, Εμμανουήλ Μπετενιώτη, Δημήτριου Λιντζέρη και Ιωάννη Τραγάκη, του Νομάρχη Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα και των Δημάρχων Πειραιά κ. Παναγιώτη Φασούλα, Περάματος κ. Γιάννη Γλύκα και Δραπετσώνας κ. Αλέξανδρου Χρυσού, εκπροσώπων φορέων και οργανισμών και του συντονιστή του αναπτυξιακού σχεδίου, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ κ. Γιώργου Ανωμερίτη, συνεκλήθη Διυπουργική σύσκεψη στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ με θέμα το Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο Πειραιά και τα μεγάλα επενδυτικά έργα του ΟΛΠ.

Κύρια σημεία της διυπουργικής παρουσίασης ήταν :

  1. Μπορεί η χώρα να βρίσκεται σε μια πορεία σταθεροποίησης των δημοσιονομικών της θεμάτων, παράλληλα όμως, στηρίζεται ενεργά η αναπτυξιακή διαδικασία για να βγούμε από την οικονομική κρίση.
  2. Το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ και των βασικών υποδομών του Πειραιά ανέρχεται σε 2 δισ. Ευρώ.
  3. Δημιουργείται Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για τον Πειραιά με μόνιμη Επιτελική Επιτροπή Ανάπτυξης για την παρακολούθηση εφαρμογής των έργων.
  4. Τα έργα είναι ώριμα και με διασφαλισμένη χρηματοδότηση. Στο επενδυτικό πρόγραμμα θα ενταχθούν και άλλα, μέσω της Επιτελικής Επιτροπής Ανάπτυξης Πειραιά.
  5. Ο ΟΛΠ και τα λιμάνια της Αττικής (Ελευσίνα, Λαύριο, Ραφήνα) θα σχηματίσουν στα πλαίσια του Αττικού Συστήματος Λιμένων εταιρία κεφαλαιουχικής συμμετοχής.
  6. Το σχετικό σχέδιο θα εξειδικευθεί εντός του 2010 από τα αρμόδια Υπουργεία και τον ΟΛΠ.
  7. Δημιουργείται στο Λιμάνι “Πολιτιστική Ακτή” με πλήθος υποδομών και δράσεων, στην Ηετιώνεια Ακτή, η οποία θα δώσει νέα διάσταση στη σύζευξη Πόλης και Λιμένα.
  8. Ο Πειραιάς με συγκεκριμένα περιβαλλοντικά έργα μετατρέπεται σε “Πράσινο Λιμάνι” τουρισμού – ναυτιλίας και πολιτισμού.

Εκτυπώθηκε απο το Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: https://antiproedros.gov.gr

Σύνδεσμος Ανάρτησης : https://antiproedros.gov.gr/2010/03/05/252

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.