Συνάντηση υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης σχετικά με την απελευθέρωση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας και τον επαναπροσδιορισμό της χρήσης χερσαίας ζώνης λιμένος.

Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010, συνάντηση υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, σχετικά με την απελευθέρωση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας και τον επαναπροσδιορισμό της χρήσης χερσαίας ζώνης λιμένος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης, ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, νυν Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Παναγιώτης Ρήγας, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ιωάννης Μαγκριώτης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτριος Στεφάνου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Ηλίας Πεντάζος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Γεώργιος Βλάχος, η Γενική Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα Μαρία Καλτσά, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γεώργιος Πουσαίος, ο Νομάρχης Πάτρας, κ. Δημήτριος Κατσικόπουλος, ο Δήμαρχος Πάτρας, κ. Ανδρέας Φούρας, η εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κα Άλκηστη Σταθοπούλου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας, κ. Γεώργιος Ζεππάτος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας, κ. Κωνσταντίνος Πλατυκώστας, και σχετικοί με το ζήτημα σύμβουλοι.

Στη συνάντηση υπήρξε ευρύτατη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη μεταφορά του λιμένος από την υφιστάμενη στη νέα θέση και την περαιτέρω αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου της πόλης για σκοπούς κοινωνικούς, τουριστικούς και πολιτιστικούς.

Συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας, η οποία θα συνέλθει μέχρι την 15η Οκτωβρίου 2010 και ακολούθως θα παρουσιάσει τη μελέτη της ενώπιον των ανωτέρω εκπροσώπων για αξιολόγηση.