- Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης - https://antiproedros.gov.gr -

Συγχαρητήρια επιστολή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, προς τον Έλληνα επιστήμονα, κ. Μανώλη Κέλλη, τιμηθέντα με το βραβείο PECASE.

16 Δεκεμβρίου, 2010 @ 12:48 | Ανακοινώσεις - Δ. Τύπου,Νέα - Ανακοινώσεις

Ο κ. Μανώλης Κέλλης είναι φέτος ένας από τους 85 τιμώμενους από τον κ. Obama επιστήμονες με το βραβείο PECASE (Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers). Με την ομάδα του στο Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ) εργάζεται για την περαιτέρω κατανόηση του ανθρώπινου γονιδιώματος με την υπολογιστική ανάλυση λειτουργικών και συγκριτικών δεδομένων γονιδιωματικής.

Το βραβείο PECASE αποτελεί την ύψιστη τιμή που απονέμει το αμερικανικό κράτος στους νέους εκείνους επιστήμονες που βρίσκονται στην αρχή της ερευνητικής τους σταδιοδρομίας. Μέσω αυτού, αποδεικνύεται η ισχυρή βούληση της Κυβέρνησης των ΗΠΑ για έμφαση στην ανάδειξη εξαιρετικών επιστημόνων και μηχανικών, ικανών να συμβάλλουν στην επίτευξη των εθνικών στόχων, να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της εποχής και να προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη. Το βραβείο, που θεσμοθετήθηκε από τον Πρόεδρο Κλίντον το 1996, συντονίζεται από το Γραφείο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Πολιτικής, στο πλαίσιο του Εκτελεστικού Γραφείου του Προέδρου των ΗΠΑ. Δέκα ομοσπονδιακά Υπουργεία και οργανισμοί συνεργάζονται σε ετήσια βάση για να ορίσουν τους πιο άξιους επιστήμονες και μηχανικούς. Οι τιμώμενοι επιλέγονται για την πρωτοποριακή έρευνά τους στις πρώτες γραμμές της επιστήμης και της τεχνολογίας και για την υπηρεσία τους στην γνώση και στην κοινωνία. Μαζί με την προεδρική τιμή λαμβάνουν, επίσης, και επιχορηγήσεις για την έρευνά τους για ένα διάστημα έως πέντε ετών.

Ακολουθεί η συγχαρητήρια επιστολή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, προς τον κ. Μανώλη Κέλλη:

Αθήνα, 15-12-2010

ΠΡΟΣ: Τον κύριο Μανώλη Κέλλη

Αγαπητέ κύριε Κέλλη,

Επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την μεγάλη σας επιτυχία να τιμηθείτε από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κ. Barack Obama, με το βραβείο PECASE 2009. Ως Έλληνας, στο άκουσμα αυτής της είδησης, ένιωσα μεγάλη υπερηφάνεια, καθώς στο πρόσωπό σας τιμάται η πατρίδα μας και ο απανταχού της Γης Ελληνισμός.

Είμαι βέβαιος ότι η ύψιστη αυτή προσωπική σας διάκριση αποτελεί την καλύτερη αναγνώριση για όλους τους κόπους και τις θυσίες σας για την επιστήμη και αποδεικνύει περίτρανα ότι, όταν εμείς οι Έλληνες αγαπάμε πραγματικά κάτι, δουλεύουμε συστηματικά και μεθοδικά και αφιερωνόμαστε σε αυτό τότε μπορούμε να μεγαλουργήσουμε. Σας συγχαίρω για ακόμη μια φορά από καρδίας και σας εύχομαι κάθε μελλοντική επιτυχία.

Με εκτίμηση

Θεόδωρος Πάγκαλος
Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης


Εκτυπώθηκε απο το Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: https://antiproedros.gov.gr

Σύνδεσμος Ανάρτησης : https://antiproedros.gov.gr/2010/12/16/1278

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.