- Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης - https://antiproedros.gov.gr -

Πρόγραμμα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, για την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010.

30 Δεκεμβρίου, 2010 @ 12:31 | Ανακοινώσεις - Δ. Τύπου,Πρόγραμμα

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, θα δεχτεί στο γραφείο του παιδιά του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων τα οποία θα ψάλλουν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, αύριο Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, στις 10:00π.μ.
Στις 11:30π.μ. τα κάλαντα θα ψάλλουν παιδιά από το Σύλλογο Αρβανιτών Άνω Λιοσίων.

Ομιλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, στη Βουλή, στη συζήτηση του προϋπολογισμού του έτους 2011, 22.12.2010.

23 Δεκεμβρίου, 2010 @ 14:10 | Βίντεο,Ομιλίες - Συνεντεύξεις,Πολυμέσα

Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα να ξεκινήσω από το τέλος της ομιλίας του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, από το μήνυμα αισιοδοξίας το οποίο εξέφρασε και από το μήνυμα αλληλεγγύης προς το συνάδελφο μας κ. Χατζηδάκη, οποίος έπεσε θύμα μιας άγριας αντικοινοβουλευτικής επίθεσης.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω ότι κάνουν λάθος όσοι νομίζουν στον τύπο ή στη διανόηση αυτής της χώρας, ίσως και μερικοί σ’ αυτή την Αίθουσα, ότι το θύμα ήταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος ή το συγκεκριμένο κόμμα. Το θύμα που εστοχεύετο ήταν ο κοινοβουλευτισμός, η αντιπροσωπευτική δημοκρατία και δικαιολογία γι΄αυτό δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει δικαιολογία για τους φασίστες τραμπούκους. Η αγανάκτηση είναι ένα θέμα, οι αντιρρήσεις και η αντίθεση προς μία πολιτική είναι ένα θέμα, όμως η δυνατότητα οποιουδήποτε πολίτη να κυκλοφορεί ελεύθερος στην πόλη χωρίς να υφίσταται βάναυση επίθεση εναντίον της υγείας και της ζωής του από άλλους που υποτίθεται ότι με τον τρόπο αυτό εκφράζουν κάποιο συναίσθημα, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί.

Και θα περίμενα συντομότατα οι άνθρωποι αυτοί, όποιοι και αν είναι κι όποιο και αν είναι το παρελθόν τους, να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Υπάρχει μια επίθεση εναντίον του Κοινοβουλίου, «εναντίον της Μεταπολίτευσης», μερικοί λένε. Βλέπουμε κι ακούμε και διαβάζουμε διάφορους που λένε ότι η χώρα κατεστράφη, πήγε πίσω, στα χρόνια αυτά από το 74 μέχρι τώρα, στα τριάντα πέντε αυτά χρόνια. Βέβαια εδώ θα σας θυμίσω τι υπήρχε πριν από το 74, γιατί όλοι μπορούμε να το σκεφθούμε: αυτοί που το ζήσαμε -γιατί το έχουμε ζήσει- κι αυτοί που δεν το έζησαν, διότι μπορούν να το διαβάσουν.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επειδή αυτή η σκέψη περί της “ακαταλληλότητας”, του κοινοβουλευτικού συστήματος και της αβελτηρίας του συνδυάζεται με την οικονομική κατάσταση της χώρας, θα μου επιτρέψετε να

χρησιμοποιήσω τέσσερις δείκτες, που δημοσίευσε πρόσφατα ο Πάσχος Μανδραβέλλης, στην «Καθημερινή», στις 12.12.10 και που πιστεύω ότι είναι χαρακτηριστικοί. Πρόκειται για τέσσερις κορυφαίους δείκτες.

Το 74 ο Έλλην πολίτης είχε κατά κεφαλήν εισόδημα 2.722 δολάρια. Σήμερα ο Έλλην πολίτης, αυτός που «πεινά», που «δοκιμάζεται», που «χειμάζεται» έχει κατά κεφαλήν εισόδημα 31.670 δολάρια από 2.722. Αυτό είναι το πρώτο αποτέλεσμα της Δημοκρατίας!

Το 74 η Ελλάδα ήταν από την άποψη του συλλογικά παραγόμενου πλούτου τριακοστή έκτη στον κόσμο. Σήμερα είμαστε εικοστοί πέμπτοι, παρότι έχουν προστεθεί πάρα πολλές καινούργιες χώρες από τότε.

Το 74 ο μέσος όρος ζωής στην Ελλάδα ήταν εβδομήντα τρία χρόνια. Σήμερα είναι εβδομήντα εννέα και μισό χρόνια.

Το 74 το ποσοστό της απόλυτης φτώχειας, με τα κριτήρια του OHE κι όχι τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν 23,5%. Σήμερα είναι 5%.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της λοιδορούμενης και συκοφαντούμενης δημοκρατίας, χωρίς κανείς να υπολογίσει και τα τριάντα έξι χρόνια, για πρώτη φορά στην ιστορία μας, ειρηνικής ζωής, με την απόλαυση ολοκληρωμένων δημοκρατικών ελευθεριών, ισότητας των φύλων, ανάπτυξης της περιφέρειας και εισόδου στην κοινωνική και στη δημόσια ζωή μεγάλων στρωμάτων που μέχρι τότε εκρατούντο στο περιθώριο.

Είμαστε υπερήφανοι, λοιπόν, για τη δημοκρατία μας και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη δημοκρατία μας. Πρέπει να την υπερασπιστούμε πρόβλημα; Το πρόβλημα είναι ότι από το κλίμα της αντιδικτατορικής συναίνεσης του 1974 προέκυψε βαθμιαία, μέσα από τη λειτουργία των θεσμών που είχαμε προκρίνει, μία συναίνεση που οδηγούσε σε συνενοχή. Μέσα από το άθλιο σύστημα του σταυρού προτίμησης διαμορφώθηκε μια ατομική και κομματική ψηφοθηρία, που έπρεπε να οδηγήσει μοιραία στην αλίευση και στη διατήρηση κομματικής πελατείας. Έτσι συγκροτήσαμε ένα τεράστιο κράτος, το οποίο δεν δικαιολογείται σε σχέση με τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας και αυτό το τεράστιο κράτος και το τεράστιο έλλειμμα, που η λειτουργία αυτού του κράτους συνεπάγεται, μας οδήγησαν στη σημερινή μας θέση.

Μια χαρά είναι η Ελλάδα. Και πλουτοπαραγωγικούς πόρους έχει και επιχειρηματίες έχει κι έναν σκληρά εργαζόμενο λαό έχει στον ιδιωτικό τομέα. Το πρόβλημα μας είναι το πώς θα καταφέρουμε ο δημόσιος τομέας μας να καταναλώνει αυτά που έχει και όχι αυτά που δεν έχει, να καταναλώνει το χθες και όχι να προεξοφλεί το αύριο. Αυτή είναι η τεράστια προσπάθεια στην οποία μπορεί να αποδυθεί η χώρα και πρέπει να αποδυθεί. Και αυτή την τεράστια προσπάθεια προσπαθούμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να φέρουμε σε πέρας.

Βέβαια αυτό σημαίνει ότι παράλληλα υπάρχουν και άλλες συνθήκες. Κατά κάποιο τρόπο οι συγκυρίες δεν είναι ποτέ απομονωμένες. Υπάρχουν τέτοια έτη κρίσης στην ιστορία της ανθρωπότητας και στην ιστορία των λαών και πιστεύω ότι όταν θα περάσουν τα χρόνια, αυτό το έτος το φοβερό, το 2010, θα μείνει στη συλλογική μας μνήμη με τέτοια μορφή. Καταρρέει, απ’ ό,τι φαίνεται, η παγκόσμια ισορροπία των νομισμάτων, η αμφισβήτηση του δολαρίου από το ευρώ.

Επισημαίνεται, με επιπτώσεις που αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε, η είσοδος στην παγκόσμια κατανομή δυνάμεων μεγάλων οικονομικών συγκροτημάτων, όπως είναι η Κίνα και η Ινδία. Κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η συνέπεια, σε δέκα ή είκοσι χρόνια, της παρουσίας αυτών των γιγάντων, που αυτή τη στιγμή σε πάρα πολλούς τομείς υποσκελίζουν και την Ευρώπη αλλά σε μερικούς τομείς και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η Ινδία βαδίζει με τεράστια βήματα προς την παγκόσμια πρωτοπορία σε ό,τι αφορά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και την παραγωγή προγραμμάτων, παραδείγματος χάρη. Είναι κάτι που δεν το έχουμε υπόψη μας ή δεν το σκεπτόμαστε.

Επίσης, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι ταυτόχρονα με τα οικονομικά του κράτους μας, ταυτόχρονα με τη δημοσιονομική ισορροπία, κατέρρευσαν στη συνείδηση του λαού οι δομές που τόσα χρόνια είχαμε αρνηθεί να αναθεωρήσουμε. Και πρέπει να προχωρήσουμε ραγδαία. Κάναμε ένα βήμα με τον «Καλλικράτη» σε ό,τι αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση. Είπε ο κύριος Υπουργός των Εσωτερικών, ο συνάδελφος μου κ. Γιάννης Ραγκούσης, σήμερα το απόγευμα, ότι στο τέλος του έτους που έρχεται θα προχωρήσουμε στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Είμαστε η προτελευταία Βουλή που προέρχεται από το σύστημα του σταυρού προτίμησης, η προτελευταία Βουλή δηλαδή που προέρχεται από ένα σύστημα -να μην το κρύβουμε- συναλλαγής και πελατειακής εξάρτησης από τον πολίτη και τον ψηφοφόρο.

Όλα αυτά τα συστήματα, όταν συγκροτούνται και αλληλοσυμπληρώνονται, δημιουργούν τα συστατικά μιας εθνικής κρίσης. Ζούμε μια εθνική κρίση. Θα πρέπει να είναι εθνική η προσέγγιση μας. Δεν θα έλεγα «πατριωτική», γιατί πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που ο καθένας από σας μπορεί να το συναγάγει ως συμπέρασμα. Θα έπρεπε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να κάτσουμε στο χρόνο που έρχεται να δούμε τις ισορροπίες που απομένουν, αυτές που συζητάει η προηγμένη ανθρωπότητα: την ισορροπία ανάμεσα στο σήμερα και το αύριο, τα τεράστια συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, παραδείγματος χάρη, με μειωμένη γεννητικότητα και την ανισορροπία που αυτόματα προκαλείται και που δεν μπορεί να επιλυθεί με καλές προθέσεις. Να προχωρήσουμε στην αμφισβήτηση της ανισορροπίας ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς.

Καλή είναι η ανάπτυξη. Όλοι μπορούμε να βγούμε με μία μεταξωτή σημαία στους δρόμους και να κραυγάζουμε «ανάπτυξη, ανάπτυξη». Όμως ανάπτυξη σημαίνει ανισότητες. Η στασιμότητα διατηρεί τα πράγματα όπως είναι. Η ανάπτυξη οδηγεί σε μεγαλύτερες ανισότητες. Χρειάζεται μια πολιτική απάντλησης των ανισοτήτων, λοιπόν, ανάμεσα στους εργαζόμενους των διαφόρων κατηγοριών, που δεν αντιστοιχούν σ’ αυτούς που υπήρχαν στο παρελθόν. Και το τρίτο είναι βέβαια η ισορροπία ανάμεσα στην παραγωγή και στη φύση, η ανάγκη να προοδεύσουμε σε ό,τι αφορά τη βιομηχανία και την ουσία της μεταποίησης, που στη χώρα μας υστερεί, ενώ ταυτόχρονα δεν θα παραβιάζουμε το φυσικό μας περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, με τίτλο «Με τον Ανδρέα στην Ευρώπη».

23 Δεκεμβρίου, 2010 @ 12:50 | Ανακοινώσεις - Δ. Τύπου,Νέα - Ανακοινώσεις,Φωτογραφίες

[1]

Αναφορά Νο 2: On-line σύστημα του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης για την παρακολούθηση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

22 Δεκεμβρίου, 2010 @ 15:19 | Ανακοινώσεις - Δ. Τύπου,Κυβερνητικό Έργο,Νέα - Ανακοινώσεις,Παρακολούθηση Ενσωμάτωσης Κοινοτικών Οδηγιών στο Εθνικό Δίκαιο

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2010

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ανέλαβε, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, να συντονίσει τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να αυξηθεί το ποσοστό ενσωμάτωσης των κοινοτικών οδηγιών στο Εθνικό Δίκαιο και να μειωθούν οι παραβάσεις του κοινοτικού δικαίου, με στόχο την μείωση των σχετικών προστίμων που καλείται η χώρα να καταβάλλει.

Στο πλαίσιο αυτό, το Γραφείο του Αντιπροέδρου σχεδίασε και υλοποίησε, σε συνεργασία με το Γραφείο Διεθνών και Κοινοτικών Θεμάτων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και τη Νομική Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών, ένα δυναμικό σύστημα παρακολούθησης της πορείας ενσωμάτωσης των Κοινοτικών Οδηγιών στο Εθνικό Δίκαιο, καθώς και της πλήρους μηνιαίας καταγραφής του αριθμού των Μη Ενσωματωμένων Οδηγιών και των ανά Υπουργείο Παραβάσεων του δικαίου της Ε.Ε..

Το Σύστημα Παρακολούθησης Ενσωμάτωσης Κοινοτικών Οδηγιών αποτελεί μια καινοτομία της σημερινής Ελληνικής Κυβέρνησης που αποδεικνύει τη διαφορετική αντιμετώπισή τέτοιων ζητημάτων σε σχέση με το παρελθόν, αφού πλέον αξιοποιούνται οι νέες τεχνολογίες για την συστηματοποίηση και την παρακολούθηση των κυβερνητικών δράσεων, αλλά και τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων τους ανά Υπουργείο.

Το σύστημα αναπτύχθηκε με μηδενικό κόστος για το ελληνικό Δημόσιο, καθώς χρησιμοποιήθηκαν η τεχνογνωσία και οι υποδομές του Γραφείου του Αντιπροέδρου, του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης και της Νομικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σήμερα 22/12/2010 εκδίδεται η δεύτερη μηνιαία αναφορά που παρουσιάζει:

1. Πλήθος Μη Ενσωματωμένων Οδηγιών και Παραβάσεων ανά Υπουργείο

2. Ύψος Προστίμων ανά Υπουργείο

3. Μεταβολή της κατάστασης των πιο πάνω δεικτών ανά Υπουργείο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ – ΟΔΗΓΙΩΝ [2]
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ – ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ [3]
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ- ΟΔΗΓΙΩΝ [4]

Άρθρο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, για την ιστοσελίδα www.skai.gr, με θέμα «Η Ελλάδα στα επόμενα κρίσιμα χρόνια».

22 Δεκεμβρίου, 2010 @ 14:59 | Νέα - Ανακοινώσεις

Προ ολίγων μηνών, και αφού η χώρα μας είχε καταφέρει με τη συνδρομή του μηχανισμού οικονομικής υποστήριξης να ξεπεράσει την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, ο Πρωθυπουργός διακήρυξε προς όλες τις κατευθύνσεις την επανάσταση του αυτονόητου. Αυτής της έννοιας που τόσο δεδομένη και ευνόητη θεωρείται σε άλλες κοινωνίες, αλλά που εδώ, δυστυχώς, πρέπει να προηγηθεί μεγάλος αγώνας για να επικρατήσει. Αγώνας, λοιπόν, για το αυτονόητο, για όλα όσα θα έπρεπε από χρόνια να είχαν γίνει, αλλά είτε επειδή το πολιτικό σύστημα υπήρξε ανεπαρκές είτε επειδή η κοινωνία ήταν απρόθυμη, έμειναν στα λόγια και δεν υλοποιήθηκαν.

Ύστερα από ένα πρώτο διάστημα διακυβέρνησης, γεμάτο από διαχείριση κρίσεων, που έφτασαν έως το σημείο να απειλούν την ίδια την υπόσταση της χώρας, έφτασε πλέον το πλήρωμα του χρόνου για να προχωρήσουμε με βήμα δυναμικό προς την υλοποίηση όλων εκείνων των πολιτικών, για τις οποίες ο ελληνικός λαός, προ μόλις ενός έτους, μας εξέλεξε πανηγυρικά.

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα στην πατρίδα μας ο προβληματισμός για το μέλλον έχει εδραιωθεί στις σκέψεις και στις συμπεριφορές μεγάλου τμήματος του πληθυσμού. Δεν το παραγνωρίζουμε και, φυσικά, δεν επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να ζουν σε μια αρμονικά διαμορφωμένη εικονική πραγματικότητα, όπως, ίσως, κάποιος θα μπορούσε να πει για προηγούμενους κυβερνώντες αυτού του τόπου. Στόχος μας είναι να δώσουμε όραμα και πίστη σε όλο τον κόσμο. Η σημερινή πραγματικότητα δεν είναι αυτή που αρμόζει στη χώρα και στους πολίτες. Υπάρχουν οι δυνατότητες για ένα μέλλον αντάξιο των προσδοκιών μας. Εξάλλου, δεν μπορώ να δεχθώ ότι η πολιτική εξαντλείται στο επίπεδο της διαχείρισης και μόνο. Η πολιτική είναι όραμα, τρόπος υποκίνησης υφέρπουσων κοινωνικών δυνάμεων, που τα τελευταία χρόνια βρίσκονταν σε αδράνεια, είναι, εν τέλει, δημιουργία.

Στις αρχές του έτους και εν μέσω των έντονων χρηματοπιστωτικών αναταράξεων, που όλοι βιώσαμε, είχα πει – και είχα, μάλιστα, λοιδορηθεί από όλα εκείνα τα κέντρα εξουσίας που εργάζονται για την κατάπτωση του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του προς εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων – ότι το 2010 θα είναι η χρονιά που θα τεθούν οι βάσεις, ώστε από το 2011 να αρχίσει να εμφανίζεται σταδιακά μια νέα Ελλάδα. Σήμερα, λίγες μόνο ημέρες πριν από την 1.1.2011, επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό δικαιώθηκα. Αρκεί μόνο να αναλογιστεί κανείς πόσες και πόσο μεγάλου μεγέθους και σημασίας πρωτοβουλίες αναλάβαμε αυτόν τον χρόνο:

• Η δομικής σημασίας μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, που αναμόρφωσε πλήρως τον διοικητικό χάρτη της χώρας,
• η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων – ενέργεια πρωτόγνωρη στα διοικητικά χρονικά μας,
• ο νέος φορολογικός νόμος,
• η εξελισσόμενη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων,
• το νέο ασφαλιστικό,
• η βαθμιαία κατάργηση και συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και φορέων, των οποίων το κόστος λειτουργίας δεν ισορροπείται από ανάλογη παροχή υπηρεσιών,
• οι νέες ρυθμίσεις για την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη των υπηκόων άλλων χωρών,
• η ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ώστε ο πολίτης να έχει άμεση ενημέρωση για το πού πάει το δημόσιο χρήμα,
• η ένταξη των πάσης φύσεως προσλήψεων στο Δημόσιο υπό το έλεγχο του ΑΣΕΠ…

και τόσες άλλες πρωτοβουλίες, που για λόγους χώρου αδυνατώ να αναφέρω, αποτελούν ένα πανίσχυρο μείγμα πολιτικής με μεγάλες παρακαταθήκες για το μέλλον. Ασφαλώς, δε χρειάζεται να αναφέρω την μείωση του ελλείμματος σε χρόνο ρεκόρ για τα διεθνή δεδομένα και τις τιτάνιες προσπάθειες για τον περιορισμό του χρέους.

Σίγουρα αυτά δε φτάνουν για την υλοποίηση των στόχων μας. Και σίγουρα δεν έχουμε την παραμικρή διάθεση να επαναπαυτούμε σε αυτά. Ο αγώνας συνεχίζεται, σήμερα, όμως, έχουμε δημιουργήσει στέρεες βάσεις και καλύτερες συνθήκες ώστε οι προσπάθειές μας και οι θυσίες του λαού αυτή τη φορά να μην πάνε χαμένες. Είναι στοίχημα όλων μας, είναι υποχρέωσή μας απέναντι στις νέες γενιές να μην αποτύχουμε. Το έχω ξαναπεί πολλές φορές και δε θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω. Η σημερινή κρίση μπορεί να μετατραπεί σε μια μεγάλη ευκαιρία για το μέλλον. Μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε.

Πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το άρθρο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου.
http://www.skai.gr/news/articles/article/159039/null/ [5]

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, για την απώλεια της Jacqueline De Romilly.

21 Δεκεμβρίου, 2010 @ 13:02 | Ανακοινώσεις - Δ. Τύπου,Νέα - Ανακοινώσεις

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, απέστειλε το κάτωθι τηλεγράφημα για την απώλεια της Jacqueline De Romilly:

Τα θερμότερα συλλυπητήριά μου. Η Jacqueline υπήρξε για εμάς τους Έλληνες για πολλά χρόνια, όχι μόνο μια λόγια, αλλά, επιπλέον, πηγή ηθικής και πολιτικής έμπνευσης.

Θεόδωρος Πάγκαλος
Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Ακολουθεί το τηλεγράφημα στη γαλλική γλώσσα:

Mes plus profondes condoléances. Jacqueline fût pour nous grecs, pendant des années, pas seulement une érudite, mais aussi une source d’inspiration morale et civique.

Τheodoros Pangalos

Vice-President Du Gouvernement Hellenique

Συγχαρητήρια επιστολή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, προς τον Έλληνα επιστήμονα, κ. Μανώλη Κέλλη, τιμηθέντα με το βραβείο PECASE.

16 Δεκεμβρίου, 2010 @ 12:48 | Ανακοινώσεις - Δ. Τύπου,Νέα - Ανακοινώσεις

Ο κ. Μανώλης Κέλλης είναι φέτος ένας από τους 85 τιμώμενους από τον κ. Obama επιστήμονες με το βραβείο PECASE (Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers). Με την ομάδα του στο Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ) εργάζεται για την περαιτέρω κατανόηση του ανθρώπινου γονιδιώματος με την υπολογιστική ανάλυση λειτουργικών και συγκριτικών δεδομένων γονιδιωματικής.

Το βραβείο PECASE αποτελεί την ύψιστη τιμή που απονέμει το αμερικανικό κράτος στους νέους εκείνους επιστήμονες που βρίσκονται στην αρχή της ερευνητικής τους σταδιοδρομίας. Μέσω αυτού, αποδεικνύεται η ισχυρή βούληση της Κυβέρνησης των ΗΠΑ για έμφαση στην ανάδειξη εξαιρετικών επιστημόνων και μηχανικών, ικανών να συμβάλλουν στην επίτευξη των εθνικών στόχων, να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της εποχής και να προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη. Το βραβείο, που θεσμοθετήθηκε από τον Πρόεδρο Κλίντον το 1996, συντονίζεται από το Γραφείο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Πολιτικής, στο πλαίσιο του Εκτελεστικού Γραφείου του Προέδρου των ΗΠΑ. Δέκα ομοσπονδιακά Υπουργεία και οργανισμοί συνεργάζονται σε ετήσια βάση για να ορίσουν τους πιο άξιους επιστήμονες και μηχανικούς. Οι τιμώμενοι επιλέγονται για την πρωτοποριακή έρευνά τους στις πρώτες γραμμές της επιστήμης και της τεχνολογίας και για την υπηρεσία τους στην γνώση και στην κοινωνία. Μαζί με την προεδρική τιμή λαμβάνουν, επίσης, και επιχορηγήσεις για την έρευνά τους για ένα διάστημα έως πέντε ετών.

Ακολουθεί η συγχαρητήρια επιστολή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, προς τον κ. Μανώλη Κέλλη:

Αθήνα, 15-12-2010

ΠΡΟΣ: Τον κύριο Μανώλη Κέλλη

Αγαπητέ κύριε Κέλλη,

Επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την μεγάλη σας επιτυχία να τιμηθείτε από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κ. Barack Obama, με το βραβείο PECASE 2009. Ως Έλληνας, στο άκουσμα αυτής της είδησης, ένιωσα μεγάλη υπερηφάνεια, καθώς στο πρόσωπό σας τιμάται η πατρίδα μας και ο απανταχού της Γης Ελληνισμός.

Είμαι βέβαιος ότι η ύψιστη αυτή προσωπική σας διάκριση αποτελεί την καλύτερη αναγνώριση για όλους τους κόπους και τις θυσίες σας για την επιστήμη και αποδεικνύει περίτρανα ότι, όταν εμείς οι Έλληνες αγαπάμε πραγματικά κάτι, δουλεύουμε συστηματικά και μεθοδικά και αφιερωνόμαστε σε αυτό τότε μπορούμε να μεγαλουργήσουμε. Σας συγχαίρω για ακόμη μια φορά από καρδίας και σας εύχομαι κάθε μελλοντική επιτυχία.

Με εκτίμηση

Θεόδωρος Πάγκαλος
Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Ομιλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, από την ημερίδα που διοργανώσε ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος με το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο.

13 Δεκεμβρίου, 2010 @ 13:42 | Ήχος,Ομιλίες - Συνεντεύξεις,Πολυμέσα

Ομιλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου από την ημερίδα που διοργανώσε, σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010, ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος με το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο, με θέμα «Ρωσία – Ελλάδα – Κύπρος: Πολιτικές, Οικονομικές, Πολιτιστικές Συνέργειες: Παρόν και μέλλον».

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here [6]. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Πρόγραμμα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, για τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010.

10 Δεκεμβρίου, 2010 @ 13:59 | Νέα - Ανακοινώσεις,Πρόγραμμα

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010, στις 9:30 π.μ. ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, θα απευθύνει χαιρετισμό στην ημερίδα που διοργανώνει ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος με το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο, με θέμα «Ρωσία – Ελλάδα – Κύπρος: Πολιτικές, Οικονομικές, Πολιτιστικές Συνέργειες: Παρόν και μέλλον». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Johannes Hahn.

10 Δεκεμβρίου, 2010 @ 01:49 | Ανακοινώσεις - Δ. Τύπου,Νέα - Ανακοινώσεις

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2010

Σήμερα, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010, πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης συνάντηση μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, και του Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική, κ. Johannes Hahn.

Στην συνάντηση τονίστηκε ότι το 2011 θα είναι μία καθοριστική χρονιά τόσο για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία (ΕΣΠΑ) όσο και για την άμεση διοχέτευσή τους στην ελληνική αγορά. Τα κονδύλια του ΕΣΠΑ θα συμβάλλουν στην αύξηση της απασχόλησης, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και, ιδίως, στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και στον εκσυγχρονισμό της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Ο Επίτροπος ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο για τις νέες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την λειτουργία των διαρθρωτικών ταμείων μετά το 2013.


Εκτυπώθηκε απο το Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: https://antiproedros.gov.gr

Σύνδεσμος Ανάρτησης : https://antiproedros.gov.gr/2010/12/10/1269

Σύνδεσμοι:

[1] Εικόνα: http://antiproedros.gov.gr/wp-content/uploads/2010/12/cover.jpg

[2] ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ – ΟΔΗΓΙΩΝ: http://antiproedros.gov.gr/wp-content/uploads/2010/12/ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ-ΠΙΝΑΚΑΣ-ΟΔΗΓΙΩΝ.pdf

[3] ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ – ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ: http://antiproedros.gov.gr/wp-content/uploads/2010/12/ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ-ΠΙΝΑΚΑΣ-ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ.pdf

[4] ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ- ΟΔΗΓΙΩΝ: http://antiproedros.gov.gr/wp-content/uploads/2010/12/ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ-ΠΙΝΑΚΑΣ-ΟΔΗΓΙΩΝ1.pdf

[5] http://www.skai.gr/news/articles/article/159039/null/: http://www.skai.gr/news/articles/article/159039/null/

[6] here: http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash&promoid=BIOW

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.