- Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης - https://antiproedros.gov.gr -

Επιστολή του Θεόδωρου Πάγκαλου προς τον κ. Κώστα Βαξεβάνη, σχετικά με άρθρο του «Αυτοί που τα έφαγαν και αυτοί που χωνεύουν την αλήθεια…».

4 Φεβρουαρίου, 2011 @ 14:09 | Νέα - Ανακοινώσεις

Αγαπητέ κύριε Βαξεβάνη,

Διάβασα στην ιστοσελίδα σας ένα άρθρο σας με τίτλο «Αυτοί που τα έφαγαν και αυτοί που χωνεύουν την αλήθεια…».

Σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε μαζί μου και με όσα υποστήριξα σε δηλώσεις μου κατά το παρελθόν. Χαίρομαι μάλιστα που καταλήγετε περίπου στα ίδια συμπεράσματα. Θα συμφωνήσω ιδιαιτέρως με την παρατήρησή σας ότι «υπάρχουν αξιοπρεπείς άνθρωποι που δεν έφαγαν, δεν προσκύνησαν για να μπουν στο Δημόσιο, δεν κορόιδεψαν κανένα» και επειδή ακριβώς «τους κάνω παρέα» δήλωσα αυτό που δήλωσα στη συνέντευξή μου στο Βήμα της 31/12/2010 αλλά και παλαιότερα στη Βουλή.

Η περίφημη, πλέον, ρήση «μαζί τα φάγαμε» δεν είχε τελεία. Είχε συνέχεια που είναι καταγεγραμμένη στα Πρακτικά της Βουλής και είναι, εν συντομία, ότι στο ερώτημα «που πήγαν τα λεφτά», η απάντηση είναι ότι τα φάγαμε μαζί σε ένα άθλιο σύστημα διορισμών, εξυπηρετήσεων και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. Είμαστε συνυπεύθυνοι κύριε Βαξεβάνη και φυσικά, ο καθένας με το δικό του μερίδιο ευθύνης.

Πάντως, αν ανατρέξετε σε παλαιότερες δηλώσεις μου –μπορείτε να τις βρείτε στην ιστοσελίδα μου- αλλά και σε δημοσιεύματα του τύπου θα δείτε ότι εδώ και πολλά χρόνια υποστήριζα και υποστηρίζω τις ίδιες θέσεις γι’ αυτά τα θέματα. Μόνο που παλαιότερα ελάχιστοι είχαν διάθεση να με ακούσουν και ακόμα λιγότεροι να δεχθούν όσα έλεγα, διότι τότε ήταν οι εποχές των παχέων αγελάδων. Θα σας θυμίσω μόνο ότι υπήρξα από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του νόμου Πεπονή και ότι ακόμα και την περίοδο της σύγκρουσής μου με τον Κώστα Σημίτη, η κριτική μου αφορούσε κυρίως την απουσία μεγάλων θεσμικών μεταρρυθμίσεων και την ανάγκη πραγματικής εξυγίανσης των οικονομικών της χώρας.

Με εκτίμηση

Θεόδωρος Πάγκαλος


Εκτυπώθηκε απο το Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: https://antiproedros.gov.gr

Σύνδεσμος Ανάρτησης : https://antiproedros.gov.gr/2011/02/04/1490

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.