Συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την παρακολούθηση εφαρμογής του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Χθες, Πέμπτη 28.07.2011, συνεδρίασε στην Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης η Διυπουργική Επιτροπή για την παρακολούθηση εφαρμογής του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Στην συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, παρέστησαν οι Υφυπουργοί Εσωτερικών, κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Θάνος Μωραΐτης, Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλης Όθωνας, ο Γενικός Γραμματέας Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων, κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, κ. Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κ. Ηλίας Λιακόπουλος.

Κατά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής συζητήθηκαν (α) τα έργα διαχείρισης αποβλήτων στην Αττική, (β) η πρόοδος ως προς το κλείσιμο των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) και (γ) η πορεία των έργων διαχείρισης αποβλήτων στην Πελοπόννησο, για την οποία ενημέρωσε τα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.