- Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης - https://antiproedros.gov.gr -

Συνεδρίαση της Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής για την σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή Υπηρεσιών, Συμβουλίων, Επιτροπών και Φορέων του Δημοσίου Τομέα.

29 Ιουλίου, 2011 @ 14:22 | Ανακοινώσεις - Δ. Τύπου,Κυβερνητικό Έργο,Νέα - Ανακοινώσεις,Συγχωνεύσεις / Καταργήσεις / Αναδιοργανώσεις φορέων του Δημοσίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011 και ώρα 11.30 πμ, στο Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, συνεδρίαση της Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής για την σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή Υπηρεσιών, Συμβουλίων, Επιτροπών και Φορέων του Δημοσίου Τομέα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, οι Υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτριος Ρέππας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης και Δικαιοσύνης, κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Φίλιππος Σαχινίδης, οι Υφυπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ντίνος Ρόβλιας, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Θάνος Μωραΐτης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μάρκος Μπόλαρης, οι Γενικοί Γραμματείς της Κυβέρνησης, κ. Σωτήριος Λύτρας, Δημόσιας Διοίκησης, κ. Ευσταθία Μπεργελέ, Οικονομικών, κ. Ηλίας Πλασκοβίτης, Δημοσίων Έργων, κ. Ιωάννης Οικονομίδης και Ολυμπιακής Αξιοποίησης, κ. Ιωάννης Πυργιώτης.

Οι εκπρόσωποι των Υπουργείων προσκόμισαν περαιτέρω ενημέρωση και προτάσεις για την εφαρμογή των χθεσινών αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, όσον αφορά τους φορείς που εποπτεύουν και την αναδιάρθρωση αυτών. Κατόπιν διεξοδικής και εποικοδομητικής συζήτησης, η Διυπουργική Επιτροπή γνωμοδότησε για τα κατωτέρω:

1) Κτηματική Εταιρία Δημοσίου (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.). Διακοπή αυτόνομης λειτουργίας.

2) Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.). Διακοπή αυτόνομης λειτουργίας.

3) Ελληνικός Οργανισμός Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ.). Κατάργηση και μεταφορά αρμοδιοτήτων σε νέα Διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Το Υπουργείο έχει ήδη επεξεργαστεί πρόταση και αναμένεται η κατάθεσή της αρμοδίως.

4) Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.). Διακοπή αυτόνομης λειτουργίας.

5) Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.). Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει ήδη επεξεργαστεί πρόταση και αναμένεται η κατάθεσή της αρμοδίως.

6) Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.). Η Διυπουργική Επιτροπή εμμένει σε προηγούμενη απόφασή της περί περί συγχώνευσής του με τον Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.), τον Οργανισμό Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.)-ΔΗΜΗΤΡΑ και τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ.). Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ήδη επεξεργαστεί πρόταση και αναμένεται η κατάθεσή της αρμοδίως.

7) Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Α. Α.Ε.). Διακοπή αυτόνομης λειτουργίας και αξιοποίηση κάποιων εκ των ακινήτων που διαχειρίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

8) Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.). Κατάργηση μη βιώσιμων υπηρεσιών και οργανωτικός εκσυγχρονισμός της εταιρίας.

9) Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.) – Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.) – Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.. Συγχώνευση σε ενιαίο κατασκευαστικό φορέα.

Από τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις αναμένεται εξοικονόμηση 150 εκατομμυρίων Ευρώ για το τρέχον έτος.

Συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την παρακολούθηση εφαρμογής του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

29 Ιουλίου, 2011 @ 14:15 | Ανακοινώσεις - Δ. Τύπου,Κυβερνητικό Έργο,Νέα - Ανακοινώσεις

Χθες, Πέμπτη 28.07.2011, συνεδρίασε στην Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης η Διυπουργική Επιτροπή για την παρακολούθηση εφαρμογής του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Στην συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, παρέστησαν οι Υφυπουργοί Εσωτερικών, κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Θάνος Μωραΐτης, Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλης Όθωνας, ο Γενικός Γραμματέας Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων, κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, κ. Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κ. Ηλίας Λιακόπουλος.

Κατά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής συζητήθηκαν (α) τα έργα διαχείρισης αποβλήτων στην Αττική, (β) η πρόοδος ως προς το κλείσιμο των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) και (γ) η πορεία των έργων διαχείρισης αποβλήτων στην Πελοπόννησο, για την οποία ενημέρωσε τα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Ολοκλήρωση της Δημόσιας Διαβούλευσης για μεθοδολογία crowdsourcing.

26 Ιουλίου, 2011 @ 16:57 | Ανακοινώσεις - Δ. Τύπου,Νέα - Ανακοινώσεις

Η διαδικασία υποβολής προτάσεων για μεθοδολογία crowdsourcing για προβλήματα της δημόσιας διοίκησης ολοκληρώθηκε.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν με τα σχόλια και τη βαθμολογία τους. Με συνεργασία του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και της Ομάδας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού ήδη έχει ξεκινήσει η επεξεργασία των προτάσεων και πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η τελική μεθοδολογία που θα ακολουθήσουμε, στη σελίδα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης http://antiproedros.gov.gr και στο http://www.opengov.gr. Επίσης, θα κρατάμε ενήμερους όλους όσους συμμετείχαν, εφόσον ενδιαφέρονται, για τη διαδικασία.

Γραφείο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης
Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γραφείου του Πρωθυπουργού

ΣΧΟΛΙΑ CROWDSOURCING 29.07.2011 – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ [1]

ΣΧΟΛΙΑ CROWDSOURCING 29.07.2011 – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ [2]

ΣΧΟΛΙΑ CROWDSOURCING 29.07.2011 – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ [3]

ΣΧΟΛΙΑ CROWDSOURCING 29.07.2011 [4]

Ανάθεση του συντονισμού των κρατικών δράσεων για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο

21 Ιουλίου, 2011 @ 11:14 | Θεσμικό Πλαίσιο,Νέα - Ανακοινώσεις,Παρακολούθηση δράσεων για το κέντρο της Αθήνας

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Αριθμ. Υ355 (1)
Ανάθεση του συντονισμού των κρατικών δράσεων για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 40 παρ. 1 περ. α και 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» (Α΄ 98), όπως ισχύει.

2. Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:
Αναθέτουμε στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, το συντονισμό των κρατικών δράσεων για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2011
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΦΕΚ 2334 – 25.07.2011 [5]

8η Αναφορά Πληροφοριακού Συστήματος Παρακολούθησης της Ενσωμάτωσης Κοινοτικών Οδηγιών στο Εθνικό Δίκαιο.

15 Ιουλίου, 2011 @ 14:50 | Ανακοινώσεις - Δ. Τύπου,Κυβερνητικό Έργο,Νέα - Ανακοινώσεις,Παρακολούθηση Ενσωμάτωσης Κοινοτικών Οδηγιών στο Εθνικό Δίκαιο

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ανέλαβε, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, να συντονίσει τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να αυξηθεί το ποσοστό ενσωμάτωσης των κοινοτικών οδηγιών στο Εθνικό Δίκαιο και να μειωθούν οι παραβάσεις του κοινοτικού δικαίου, με στόχο την μείωση των σχετικών προστίμων που καλείται η χώρα να καταβάλλει.

Στο πλαίσιο αυτό, το Γραφείο του Αντιπροέδρου σχεδίασε και υλοποίησε, σε συνεργασία με το Γραφείο Διεθνών και Κοινοτικών Θεμάτων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και τη Νομική Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών, ένα δυναμικό σύστημα παρακολούθησης της πορείας ενσωμάτωσης των Κοινοτικών Οδηγιών στο Εθνικό Δίκαιο, καθώς και της πλήρους μηνιαίας καταγραφής του αριθμού των Μη Ενσωματωμένων Οδηγιών και των ανά Υπουργείο Παραβάσεων του δικαίου της Ε.Ε..

Το Σύστημα Παρακολούθησης Ενσωμάτωσης Κοινοτικών Οδηγιών αποτελεί μια καινοτομία της σημερινής Ελληνικής Κυβέρνησης που αποδεικνύει τη διαφορετική αντιμετώπισή τέτοιων ζητημάτων σε σχέση με το παρελθόν, αφού πλέον αξιοποιούνται οι νέες τεχνολογίες για την συστηματοποίηση και την παρακολούθηση των κυβερνητικών δράσεων, αλλά και τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων τους ανά Υπουργείο.

Το σύστημα αναπτύχθηκε με μηδενικό κόστος για το ελληνικό Δημόσιο, καθώς χρησιμοποιήθηκαν η τεχνογνωσία και οι υποδομές του Γραφείου του Αντιπροέδρου, το Γραφείο Διεθνών και Κοινοτικών Θεμάτων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και η Νομική Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σήμερα 15/7/2011 εκδίδεται η όγδοη μηνιαία αναφορά, που παρουσιάζει:

1. Πλήθος Μη Ενσωματωμένων Οδηγιών και Παραβάσεων ανά Υπουργείο

2. Ύψος Προστίμων ανά Υπουργείο

3. Μεταβολή της κατάστασης των πιο πάνω δεικτών ανά Υπουργείο.

4. Αναλυτικό Πίνακα των Μη Ενσωματωμένων Οδηγιών

Τα χρώματα

Προκειμένου να είναι πιο ευδιάκριτο το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η ενσωμάτωση της κάθε Οδηγίας χρησιμοποιούνται τα παρακάτω χρώματα:

  • Λευκό: όταν η προθεσμία ενσωμάτωσης της Οδηγίας είναι πέραν του επόμενου εξαμήνου
  • Κίτρινο: όταν η προθεσμία ενσωμάτωσης της Οδηγίας λήγει πριν το επόμενο Scoreboard. (και όχι εντός του επομένου εξαμήνου, όπως ήταν στις πρώτες αναφορές. )
  • Κόκκινο: όταν η προθεσμία ενσωμάτωσης της Οδηγίας έχει παρέλθει
  • Πράσινο: όταν η Οδηγία έχει ενσωματωθεί

Αξιολογώντας τα στοιχεία που προκύπτουν από τους πίνακες του Συστήματος Παρακολούθησης Ενσωμάτωσης Κοινοτικών Οδηγιών παρατηρούμε ότι έχει αυξηθεί το ποσοστό ενσωμάτωσης των κοινοτικών οδηγιών στο Εθνικό Δίκαιο με ταυτόχρονη μείωση των Παραβάσεων του δικαίου της Ε.Ε. . Έτσι η Ελλάδα ισχυροποιεί την θέση της στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και συγχρόνως ,σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, αποφεύγει την περαιτέρω οικονομική της επιβάρυνση με την αποφυγή προστίμων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ – ΟΔΗΓΙΩΝ [6]

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ- ΟΔΗΓΙΩΝ [7]

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ – ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ [8]

Απάντηση στα μόνιμα ψεύδη για τις δαπάνες της Αντιπροεδρίας.

15 Ιουλίου, 2011 @ 14:42 | Ανακοινώσεις - Δ. Τύπου,Νέα - Ανακοινώσεις

 

Αθήνα, 15 Ιουλίου 2011

Ο προϋπολογισμός της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης για το 2011 ανέρχεται σε 821.000 Ευρώ. Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, οι δαπάνες της Αντιπροεδρίας ήταν λιγότερες από το ήμισυ των ανωτέρω πιστώσεων. Είναι δε πολύ μεγάλη η πιθανότητα ότι έως το τέλος του έτους το ποσό των δαπανών θα είναι μικρότερο εκείνου που είχε αρχικά προβλεφθεί. Όλα αυτά αποτελούν την συντριπτικότερη απάντηση προς όλους εκείνους που αρέσκονται να μιλούν για υπέρογκες δαπάνες και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Στις 3 Ιουνίου 2011 το Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης είχε βγάλει για πολλοστή φορά ανακοίνωση, με την οποία απαντούσε στα επαναλαμβανόμενα ψεύδη για τις δαπάνες τις Αντιπροεδρίας. Τότε, με στοιχεία καταρρίπταμε τους ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς δημοσιευμάτων τόσο στον Τύπο όσο και στο διαδίκτυο σχετικά με τις δαπάνες κινητής τηλεφωνίας της Αντιπροεδρίας.

Δυστυχώς, μόλις περισσότερο από ένα μήνα αργότερα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Νέες «αποκαλύψεις», που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, αναφέρονται σε “βασικό μισθό 162.812 Ευρώ για υπάλληλο στο Γραφείο του Πάγκαλου”. Η γελοιότητα του εν λόγω δημοσιεύματος είναι αδιαμφισβήτητη και αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ακόμη και η πλειοψηφία των πολιτών, που το σχολιάζουν στα blogs που το αναπαρήγαγαν, αμφισβητεί ευθέως την βασιμότητα του.

Ίσως κάποιος θα μπορούσε να επικρίνει το Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης για το γεγονός ότι, απαντώντας και διαψεύδοντας κάθε φορά αυτά τα επαναλαμβανόμενα ψεύδη είναι σα να συνομιλεί και να «νομιμοποιεί» τους συκοφάντες δημιουργούς τους. Είναι μια κριτική που έχουμε δεχθεί. Από την άλλη, όμως, αποτελεί απόφαση του Αντιπροέδρου να μην επιτρέψει να αιωρούνται ανυπόστατες φήμες και υπόνοιες, τη στιγμή που η χώρα βιώνει μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και που, ασφαλώς, τέτοιου είδους ποσά ακούγονται εξωφρενικά στα αυτιά των πολιτών.

Έτσι λοιπόν για ακόμη μια φορά πρέπει να επαναλάβουμε ότι από τα μέσα Απριλίου, για λόγους που αφορούν την λειτουργία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δημοσιοποιήθηκε εγκύκλιος και απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, με τις οποίες δόθηκε εντολή σε όλους τους φορείς της Κεντρικής Διοίκησης να να πραγματοποιήσουν «δέσμευση πίστωσης» σε ορισμένους κωδικούς σε ετήσια βάση. Πρόκειται, δηλαδή, για λογιστικά ζητήματα και όχι για πραγματικές δαπάνες. Γι’ αυτό το λόγο, εμφανίστηκε έγγραφο που αναφέρεται σε 162.812 ευρώ για δαπάνες μισθοδοσίας στο Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Το ποσό αυτό αφορά τους βασικούς μισθούς των εργαζομένων στην Αντιπροεδρία για όλο το 2011 και έχει δεσμευθεί για τους λόγους που εξηγήθηκαν παραπάνω. Αυτή τη δέσμευση της πίστωσης ορισμένοι «φωτεινοί εγκέφαλοι» την παρουσίασαν ως δαπάνη μισθοδοσίας ενός μόνο υπαλλήλου.

Για ακόμη μια φορά το ερώτημα επαναλαμβάνεται: γιατί εμφανίζονται τέτοιου είδους «ειδήσεις» ή «ανακαλύψεις» τόσους μήνες μετά, μόνο για τα γραφεία του Πρωθυπουργού, του Αντιπροέδρου, του Υπουργού Επικρατείας και του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης και μάλιστα όταν έχουν ήδη δοθεί όλες οι αναγκαίες διευκρινήσεις;

Ασφαλώς δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική απάντηση. Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Συγγρού έχει από καιρό επιλέξει τον δρόμο του ψεύδους και της συκοφαντίας. Ο στόχος είναι γνωστός: να πληγεί πάση θυσία η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, μέσω της προσωπικής εξόντωσης των συνεργατών του, τη στιγμή που δίνει τον ύψιστο αγώνα για την σωτηρία της πατρίδας. Στον κατήφορο που έχουν επιλέξει δε θα τους ακολουθήσουμε. Τους διαβεβαιώνουμε, όμως, ότι κάθε ψέμα θα λαμβάνει και τις απαντήσεις που του αρμόζουν.

Απάντηση στο σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

15 Ιουλίου, 2011 @ 13:38 | Ανακοινώσεις - Δ. Τύπου,Νέα - Ανακοινώσεις

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης καθημερινά δέχεται δεκάδες επιστολές και ηλεκτρονικά μηνύματα. Απόφασή του εδώ και χρόνια είναι να απαντά προσωπικά σε όλους τους πολίτες. Αυτό συνέβη και με τα πανομοιότυπα ηλεκτρονικά μηνύματα των τεσσάρων πολιτών, η απάντηση του Αντιπροέδρου προς τους οποίους δημοσιεύεται σήμερα στον Ελεύθερο Τύπο.

Ο Αντιπρόεδρος σκεπτόμενος καλόπιστα, όπως κάθε φορά που λαμβάνει επώνυμη επιστολή πολίτη, θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει. Θεώρησε, επίσης, ευνόητο ότι τα εν λόγω άτομα, που επιδίωξαν την αλληλογραφία μαζί του, θα σέβονταν το δικαίωμά του να έχει τις απόψεις του, όπως και εκείνα έχουν τις δικές τους. Εξ όσων μάλιστα η Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης είναι σε θέση να γνωρίζει, ο Αντιπρόεδρος υπήρξε αν όχι ο μόνος, τουλάχιστον από τους λίγους, οι οποίοι απάντησαν στο εν λόγω πανομοιότυπο ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο προφανέστατα συντάχθηκε και προωθήθηκε από το γνωστό συντονιστικό κέντρο του λεγόμενου «κινήματος των αγανακτισμένων» και το οποίο εστάλη σε εκατοντάδες παραλήπτες και στο σύνολο των Βουλευτών.

Με έκπληξη σήμερα διαπιστώσαμε ότι το πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου φιλοξενούσε τον εξής τίτλο: «Πρόκληση Πάγκαλου κατά διαμαρτυρόμενων πολιτών. “Είστε μικροί μαύροι και κόκκινοι Φύρερ”. Επιστολή ύβρις του Αντιπροέδρου προς τους αγανακτισμένους που βομβάρδισαν το e-mail του», ενώ στο εσωτερικό της εφημερίδας δημοσιεύεται φωτοτυπία της επιστολής του Αντιπροέδρου, από την οποία συμπτωματικά απουσιάζει το όνομα του πολίτη, στον οποίο απαντούσε.

Καταρχήν, η αναφορά περί “βομβαρδισμού” του e-mail του Αντιπροέδρου αποτελεί από μόνη της μια υπερβολή, αν αναλογιστεί κανείς ότι αναφέρεται σε τέσσερα μόλις μηνύματα τη στιγμή που καθημερινά η αλληλογραφία του είναι πολλές δεκάδες.

Δεύτερον, ερωτηματικά προκαλεί η επιλογή του ενός εκ των τεσσάρων πολιτών να δημοσιοποιήσει την επιστολή και, μάλιστα, έχοντας φροντίσει να σβήσει το όνομά του. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι σκοπός που επέλεξε να αλληλογραφήσει με τον Αντιπρόεδρο δεν ήταν η ανταλλαγή ιδεών, η συμβολή στον δημόσιο διάλογο ούτε καν η υπεράσπιση των απόψεών του. Αν κάτι από όλα αυτά ίσχυε, δε θα έπρεπε ο εν λόγω πολίτης να επανέλθει με νέα επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο, διαμαρτυρόμενος ή αντικρούοντας όσα ο τελευταίος του είχε γράψει; Τίποτα από όλα αυτά δε συνέβη. Αντιθέτως, το μόνο που ενδιέφερε τον πολίτη ήταν η δημιουργία εντυπώσεων και γι’ αυτό τον λόγο φρόντισε να στείλει το κείμενο της επιστολής του Αντιπροέδρου σε μια εφημερίδα, με την οποία ο τελευταίος, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται σε πολιτική και νομική διαμάχη και, συνεπώς, γνώριζε εκ των προτέρων τι είδους αντιμετώπιση θα επιφύλασσε στο θέμα.

Επειδή, λοιπόν, ο δημόσιος διάλογος για να έχει ουσία και νόημα πρέπει να είναι πάντοτε επώνυμος και επειδή ο αναγνώστης πρέπει πάντα να γνωρίζει το όνομα εκείνου που πρεσβεύει την μια πλευρά και εκείνου που πρεσβεύει την άλλη, παραθέτουμε τα ονόματα των τεσσάρων πολιτών που έστειλαν το ίδιο μήνυμα στο Αντιπρόεδρο και έλαβαν την απάντησή του, ένας εκ των οποίων έκρινε σκόπιμο να την δημοσιοποιήσει. Τα άτομα αυτά είναι:

η κ. Καλιαροπούλου Ματίνα,

η κ. Κατικαρίδου Δήμητρα,

ο κ. Δεληβοριάς Νίκος και

ο κ. Μαϊστράλης Πέτρος.

Έτσι μπορεί πλέον ο καθένας να κρίνει στάσεις και συμπεριφορές του καθενός και να διαπιστώσει ποιος ενδιαφέρεται για την ουσία και υπηρετεί την πατρίδα και ποιος κυνηγά μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων.

Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Luo Linquan.

13 Ιουλίου, 2011 @ 12:40 | Ανακοινώσεις - Δ. Τύπου,Νέα - Ανακοινώσεις

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, δέχθηκε σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, τον αποχωρούντα, λόγω συμπλήρωσης της θητείας του στην χώρα μας, Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Luo Linquan.

Ο κ. Luo Linquan ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους και της Κυβερνήσεώς του τον Αντιπρόεδρο για όλες τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης σε θέματα πολιτικής και οικονομικής φύσης που αφορούν τις σχέσεις ανάμεσα στα δύο κράτη.

Ο κ. Luo Linquan μετέφερε την ικανοποίηση της Κινεζικής Κυβέρνησης για την θετική έκβαση θεμάτων κοινού πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία η Ελληνική Κυβέρνηση προώθησε δια του Αντιπροέδρου της, κ. Θεόδωρου Πάγκαλου. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον προ μηνών απολύτως επιτυχή απεγκλωβισμό 13.000 Κινέζων εργατών από τη Λιβύη και την θετική εξέλιξη στις επενδύσεις και τις οικονομικές διμερείς σχέσεις με την προώθηση μεγάλων έργων και στις δύο χώρες.

Ο Κινέζος Πρέσβης υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση την μεγάλη επένδυση της COSCO στην χώρα μας, την οποία η Κίνα θεωρεί ως επιτυχή, καθώς και την εκπροσώπηση της Ελληνικής Κυβέρνησης, μέσω του Αντιπροέδρου της, στην World Expo 2010 στη Σαγκάη, γεγονότα που στην Κίνα έτυχαν πολύ θετικής δημοσιότητας και ανταπόκρισης. Τόνισε, τέλος, ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες διανοίγουν νέες προοπτικές για στενότερη συνεργασία και υλοποίηση προγραμμάτων.

Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, με τον Υφυπουργό Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Hucheng Gao.

12 Ιουλίου, 2011 @ 18:41 | Ανακοινώσεις - Δ. Τύπου,Νέα - Ανακοινώσεις

Πραγματοποιήθηκε, χθες Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011, συνάντηση μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, και αντιπροσωπείας Κινέζων αξιωματούχων υπό τον Υφυπουργό Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Hucheng Gao.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Αντιπροεδρίας και κατά τη διάρκεια των συνομιλιών επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά το εξαιρετικό κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες και η κοινή επιθυμία για ακόμη μεγαλύτερη εμβάθυνση των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων.

Τα θέματα που κυρίως συζητήθηκαν αφορούσαν τις επενδύσεις, την καλύτερη πρόσβαση προϊόντων και επιχειρήσεων από την αγορά της μιας χώρας προς την άλλη και την εξάλειψη των περιορισμών εισαγωγής στις αγορές των δύο χωρών, λαμβάνοντας υπόψη και το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Hucheng Gao εξέφρασε για ακόμη μια φορά την βαθιά ικανοποίηση της χώρας του για την επένδυση της Cosco, η επιτυχία της οποίας αποτελεί για την Κίνα εφαλτήριο για νέες σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα και κυρίως στους τομείς των μεταφορών, του εμπορίου, των λιμένων και της ναυτιλίας.

Συλλυπητήρια επιστολή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια.

11 Ιουλίου, 2011 @ 18:15 | Ανακοινώσεις - Δ. Τύπου,Νέα - Ανακοινώσεις

Κύριε Πρόεδρε,

εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων του πρόσφατου τραγικού περιστατικού.

Ο Πρωθυπουργός σας έχει ήδη ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα όλων μας στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του δυστυχήματος.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι συμπάσχω μαζί σας, με όλες τις ιδιότητες που διαθέτω και κυρίως γιατί, η αγάπη μου για την Κύπρο και τους Κυπρίους είναι, όπως ξέρετε, χωρίς όρια.

Σας εύχομαι δύναμη, στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που κάνετε εσείς και οι συνεργάτες σας.

Με εκτίμηση
Θεόδωρος Πάγκαλος


Εκτυπώθηκε απο το Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: https://antiproedros.gov.gr

Σύνδεσμος Ανάρτησης : https://antiproedros.gov.gr/2011/07/11/2257

Σύνδεσμοι:

[1] ΣΧΟΛΙΑ CROWDSOURCING 29.07.2011 – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ: http://antiproedros.gov.gr/wp-content/uploads/2011/07/ΣΧΟΛΙΑ-CROWDSOURCING-29.07.2011-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ.pdf

[2] ΣΧΟΛΙΑ CROWDSOURCING 29.07.2011 – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ: http://antiproedros.gov.gr/wp-content/uploads/2011/07/ΣΧΟΛΙΑ-CROWDSOURCING-29.07.2011-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ-ΚΕΝΤΡΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ.pdf

[3] ΣΧΟΛΙΑ CROWDSOURCING 29.07.2011 – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: http://antiproedros.gov.gr/wp-content/uploads/2011/07/ΣΧΟΛΙΑ-CROWDSOURCING-29.07.2011-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.pdf

[4] ΣΧΟΛΙΑ CROWDSOURCING 29.07.2011: http://antiproedros.gov.gr/wp-content/uploads/2011/07/ΣΧΟΛΙΑ-CROWDSOURCING-29.07.2011.xls

[5] ΦΕΚ 2334 – 25.07.2011: http://antiproedros.gov.gr/wp-content/uploads/2011/07/Απόφαση-Πρωθυπουργού-Συντονισμός-Δράσεων-για-Κέντρο-στον-Θ.Π..pdf

[6] ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ – ΟΔΗΓΙΩΝ: http://antiproedros.gov.gr/wp-content/uploads/2011/07/%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9B%CE%A5%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A3-%CE%A0%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%A3-%CE%9F%CE%94%CE%97%CE%93%CE%99%CE%A9%CE%9D.pdf

[7] ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ- ΟΔΗΓΙΩΝ: http://antiproedros.gov.gr/wp-content/uploads/2011/07/%CE%A3%CE%A5%CE%93%CE%9A%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A3-%CE%A0%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%A3-%CE%9F%CE%94%CE%97%CE%93%CE%99%CE%A9%CE%9D.pdf

[8] ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ – ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ: http://antiproedros.gov.gr/wp-content/uploads/2011/07/%CE%A3%CE%A5%CE%93%CE%9A%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A3-%CE%A0%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%A3-%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3.pdf

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.