- Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης - https://antiproedros.gov.gr -

Επίσημη επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, στην Κίνα, 03.11.11.

5 Νοεμβρίου, 2011 @ 16:53 | Ανακοινώσεις - Δ. Τύπου,Νέα - Ανακοινώσεις

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος συναντήθηκε με τον Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας για την περιοχή Γκουανγκτόνγκ και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. Κίνας κ. Wang Yang. Στη συνάντηση συμμετείχαν η αναπληρώτρια Κυβερνήτης της Γκουανγκτόνγκ και άλλοι αξιωματούχοι της περιφερειακής κυβέρνησης, ο Πρέσβυς της Ελλάδας στην Κίνα και στελέχη του γραφείου του Αντιπροέδρου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των δύο χωρών σε αρκετούς τομείς οικονομικού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, με αφορμή την επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρίας τεχνολογίας HUAWEI, συζητήθηκαν επενδύσεις για έργα σε νέες τεχνολογίες. Έχει ήδη εκδοθεί η πρόσκληση για πραγματοποίηση έργων για την ανάπτυξη των ευρυζωνικών υποδομών στην Ελλάδα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» κι από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, προϋπολογισμού 385,5,εκ.. Επιπλέον αναφορά έγινε σε επενδύσεις που αφορούν το μεγάλο έργο υποδομής «Οπτική Ίνα στο Σπίτι» (Fiber to the Home) και την επέκταση του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» , δηλαδή του υφιστάμενου δικτύου επικοινωνιών του δημοσίου.

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της αεροπορικής εταιρείας China Southern μεταξύ του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Προέδρου της εταιρείας. Η κινεζική εταιρεία έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και δραστηριοποιείται στις νότιες διαδρομές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Έντονο ήταν το ενδιαφέρον για σύνδεση της Ελλάδας με την νότια Κίνα, που θα ελαχιστοποιήσει τους χρόνους του ταξιδιού και θα ενισχύσει την τουριστική και εμπορική διακίνηση μεταξύ των δύο χωρών.


Εκτυπώθηκε απο το Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: https://antiproedros.gov.gr

Σύνδεσμος Ανάρτησης : https://antiproedros.gov.gr/2011/11/05/2656

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.