Επιχειρηματικό-Οικονομικό Fοrum Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (Λαγονήσι 11-12.01.2012).

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, θα συμπροεδρεύσει την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012 με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Αλ Ναγιάν, των εργασιών του Επιχειρηματικού-Οικονομικού Forum που διοργανώνουν από κοινού οι κυβερνήσεις των δύο χωρών.

Στο Forum θα συμμετάσχουν περίπου 200 σημαντικές επιχειρήσεις και επενδυτικοί φορείς παγκοσμίου εμβέλειας με στόχο να αναδείξουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα, να ενισχύσουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων από τις δύο χώρες και να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές και επιχειρηματικές συνεργασίες στους τομείς της βιομηχανίας Αλουμινίου, της ενέργειας, του περιβάλλοντος, του τουρισμού, των αεροπορικών μεταφορών, της αγροτικής βιομηχανίας, των τροφίμων, των τραπεζών, του χρηματιστηρίου, της ναυτιλίας και των νέων τεχνολογιών.

Η ανταπόκριση της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην πρόσκληση του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των χωρών του Κόλπου στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρέχει η Ελλάδα, αλλά και τη σημασία της χώρας μας για τις επερχόμενες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής μεσογείου και της Μ. Ανατολής. Προσδοκία της Κυβέρνησης των Εμιράτων είναι η διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας στην περιοχή και η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης μέσω πολιτικών και συνεργασιών που θα εξασφαλίζουν την επιστροφή σε μία αναπτυξιακή πορεία με όρους αμοιβαίου σεβασμού και ανταγωνιστικότητας, που απαιτούν οι αγορές.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και το τραπεζικό σύστημα θα έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν ώριμες επενδυτικές προτάσεις και να αναζητήσουν πηγές χρηματοδότησης επιχειρηματικών προγραμμάτων.

Τέλος, στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού-Οικονομικού αυτού Forum οι Έλληνες επιχειρηματίες θα πληροφορηθούν από τους κρατικούς φορείς των Εμιράτων για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση της χώρας.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα εργασιών του Επιχειρηματικού-Οικονομικού Forum.

Πρόγραμμα