- Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης - https://antiproedros.gov.gr -

Επιστολή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, για το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων δημοσιογράφων της ΕΡΤ Α.Ε.

3 Φεβρουαρίου, 2012 @ 10:40 | Νέα - Ανακοινώσεις

Επειδή συνεχίζονται οι διαρροές και οι ανακρίβειες γύρω από την υπόθεση της ανανέωσης της σύμβασης ορισμένων δημοσιογράφων της ΕΡΤ ΑΕ, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, θεωρεί υποχρέωσή του να δημοσιεύσει επιστολή που έστειλε την 26η Ιανουαρίου 2012 προς τους συναδέλφους του κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Ρέππα και Ντίνο Ρόβλια:


Επί δέκα ημέρες υφίσταμαι φοβερή πίεση με τηλεφωνήματα διαφόρων, καθώς και δημοσιεύματα – διαρροές, προκειμένου να υπογράψω προσλήψεις στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.), τις οποίες για διάφορους λόγους υποτίθεται ότι καθυστερώ.

Η πραγματικότητα είναι ότι το σχετικό έγγραφο έκανε την εξής διαδρομή:

Το αίτημα για την πρόσληψη υπεγράφη από τον αρμόδιο Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Παντελή Καψή, την 11η Ιανουαρίου 2012.

Η απόφαση υπεγράφη την 13η Ιανουαρίου 2012 από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ακολούθησε η υπογραφή του Υφυπουργού και Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ντίνου Ρόβλια και κ. Δημητρίου Ρέππα, και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στο γραφείο μου προωθήθηκε το απόγευμα της 25ης Ιανουαρίου 2012.

Επειδή η υπογραφή μου έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα, εφόσον προηγούνται οι αποφάσεις όσων ανέφερα, υπέγραψα αυθημερόν την απόφαση, την οποία και αποστέλλω σήμερα, 26 Ιανουαρίου 2012, προς το Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, κ. Σωτήριο Λύτρα.

Επιτρέψτε μου, όμως, να παρατηρήσω τα εξής:

Πρώτον, το επιχείρημα ότι η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.) δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι έωλο. Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. εισπράττει, όπως είναι γνωστό, τέλος, που καταβάλλεται υποχρεωτικά από τους πολίτες.

Δεύτερον, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. δεν λειτουργεί, γιατί οι υπάλληλοί της συμμετέχουν σε απεργίες της ΠΟΣΠΕΡΤ και άλλων οργανώσεων, οι οποίες έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα.

Τρίτον, παρατήρησα ότι οι δέκα επτά (17) διοριζόμενοι ως προσωπικό ειδικών θέσεων, θα αμειφθούν συνολικά με το ποσό των 816.000,00 €. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό το ποσό αυτό μας δίνει μια μηνιαία αμοιβή της τάξεως των 4.000,00 €.

Ασφαλώς, οι υπογράψαντες πριν από εμέ υπουργοί και ειδικότερα ο Υπουργός Οικονομικών θα έχουν ελέγξει τη νομιμότητα ενός τέτοιου επιπέδου αμοιβής.

Υπάρχει, όμως, το ηθικό ή και πολιτικό μέρος της υπόθεσης, την οποία αισθάνομαι υποχρεωμένος να θέσω υπ’ όψιν σας.

 

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ


Εκτυπώθηκε απο το Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: https://antiproedros.gov.gr

Σύνδεσμος Ανάρτησης : https://antiproedros.gov.gr/2012/02/03/3186

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.