Συνεδρίαση της Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τη σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή Υπηρεσιών, Συμβουλίων, Επιτροπών και Φορέων του Δημοσίου Τομέα.

Σήμερα, Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012, συνεδρίασε στο Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης η «Διυπουργική Γνωμοδοτική Επιτροπή για την σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή υπηρεσιών, συμβουλίων, επιτροπών και φορέων του δημοσίου τομέα».

Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, συμμετείχαν οι Υπουργοί Δημήτριος Ρέππας, Αναστάσιος Γιαννίτσης, Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Ξυνίδης, Ντίνος Ρόβλιας και Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος.
Συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, κ. Σωτήριος Λύτρας και οι Γενικοί Γραμματείς Ευσταθία Μπεργελέ, Μαρία Στρατηγάκη, Ηλίας Πεντάζος, Δημήτριος Σπυράκος και Δημήτριος Στεφάνου.

Κατά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής συζητήθηκαν τα ακόλουθα:

1) Τα μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου σχετικά με την κατάργηση/συγχώνευση εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου.

2) Συγχώνευση του Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών με το Εργοστάσιο Αεροκινητήρων και Ειδικών Επιχειρησιακών Οχημάτων.

3) Συγχώνευση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επικοινωνίας, Πληροφόρησης και Πολιτισμού – Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομίας – Εθνική Χαρτοθήκη με το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης.

4) Κατάργηση Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθήνας-Πειραιά και Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης και μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στις Περιφέρειες.

5) Κατάργηση Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και συγχώνευσή του με τον Οργανισμό Απασχόλησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

6) Συγχώνευση HELEXPO Α.Ε. – Δ.Ε.Θ. Α.Ε.

7) Τα μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την αναδιοργάνωση υπηρεσιών και δομών της Κεντρικής Κυβέρνησης.