Ομιλία Θεόδωρου Πάγκαλου στο Υπουργικό Συμβούλιο, 14/01/2010

  

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ:

Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε. Θα ήθελα να απαντήσω κυρίως σ’ αυτά που ακούγονται αυτές τις μέρες και που αφορούν τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης. Δεν περιμένω βέβαια να χειροκροτηθούμε, ξέρω δεν εργαζόμαστε για το χειροκρότημα, όπως και δεν εργαζόμαστε με αποκλειστικό γνώμονα την αποφυγή του πολιτικού κόστους. Ούτε ο ένας άξονας, ούτε ο άλλος μας ενδιαφέρουν κατά κύριο λόγο.

Και καταλαβαίνουμε, ότι υπάρχουν οι αμετανόητοι αυτοί που είναι εναντίον των αλλαγών, εναντίον της μεταρρύθμισης, εναντίον του καινούργιο, καταλαβαίνω ότι υπάρχουν ομάδες πολιτών και ομάδες συμφερόντων που είχαν βολευτεί στην κατάσταση που μας οδήγησε εκεί που οδηγηθήκαμε. Καταλαβαίνουμε ότι όλα αυτά είναι δεδομένα μιας πολυσύνθετης κοινωνίας σαν αυτή που συγκροτούμε στη σημερινή δημοκρατική Ελλάδα.

Όμως θέλω να πω, ότι ο λαός κατά βάθος ξέρει, ότι αυτή η Κυβέρνηση εργάζεται και συνεργάζεται. Δεν αποκλείω και άλλες κυβερνήσεις να προσπάθησαν να εργαστούν στο παρελθόν, αλλά το επίπεδο της τυπικής και άτυπης συνεργασίας που έχει διαμορφώσει αυτή η ολιγομελής, πρωτοφανές αυτό, πάντα εξαγγέλλετο, ποτέ δεν είχε υλοποιηθεί, η ολιγομελής λοιπόν Κυβέρνηση, αυτή η Κυβέρνηση των λίγων καινούργιων Υπουργείων είναι πιστεύω κάτι, που είναι μια καινούργια σταθερή της πολιτικής μας ζωής.

Τώρα από εκεί και πέρα έχει σημασία να δούμε, ότι προσπαθούμε να χτίσουμε, αλλά δεν χτίζουμε σε οικόπεδο, δεν είναι καθαρό το οικόπεδο, έχει ερείπια μέσα και μερικά ερείπια έχουν και νάρκες, είναι κάπως σαν αυτά τα ερείπια που βλέπαμε μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στα θέατρα των μαχών. Και οι νάρκες αυτές πρέπει να αποδεσμευτούν, να απομονωθούν, είναι αυτό που μας άφησε το παρελθόν.

Δεν ζητάμε δικαιολογίες, αλλά καλό είναι να το έχουμε στο μυαλό μας κάθε φορά που ασκούμε μια κριτική. Οι αρχές είναι δεδομένες. Σε ότι αφορά την μεταβολή της πραγματικότητας μείωση της γραφειοκρατίας, μείωση των κρατικών δαπανών, συνεργασία των διαφόρων διοικήσεων, εισαγωγή νέας τεχνολογίας και αύξηση της παραγωγικότητας.

Σε ότι αφορά τώρα τη μέθοδο θέλουμε ισονομία, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, αυτές είναι οι βασικές αρχές. Και σε ότι αφορά το ήθος και την αισθητική θέλουμε τη συναίνεση του πολίτη, θέλουμε τη συμμετοχή του, θέλουμε την αποδοχή του νεωτερισμού.
Πιστεύουμε ότι μ’ αυτές τις αρχές που γίνονται δεκτές από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα από τους νεότερους θα βαδίσουμε προς το μέλλον και θα παραδώσουμε μια Ελλάδα καλύτερη, όταν θα έρθει η ώρα να μας κρίνει ο ελληνικός λαός.

Έχουμε ουσιαστική πεποίθηση ότι κάνουμε το έργο μας προς τη σωστή κατεύθυνση και έχουμε την αίσθηση ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μας στηρίζει και θα μας στηρίξει ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε.

LinkedInShare/Bookmark
Tagged with:
Posted in Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ομιλίες
Link to my Facebook Page
Link to my Flickr Page
Link to my Linkedin Page
Link to my Rss Page
Link to my Twitter Page
Link to my Youtube Page
Σχετικά νέα

Του φταίει ο λαός…  Το ΠαρόνΠοιανού; Του κ. Θόδωρου Πάγκαλου. Όταν, όμως, τον ψήφιζε ο λαός και ήταν επί 32 χρόνια στη Βουλή, ήταν καλός… Και μάλιστα τον είχε τιμήσει και με το ... [...]

Θεόδωρος Πάγκαλος: Ζω με 370 ευρώ τον μήνα, θέλω να τους δω κρεμασμένους  Πρώτο ΘΕΜΑ«Θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία γιατί έχουμε εμφύλιο», δηλώνει ο πληθωρικός πολιτικός που σημάδεψε την Ελλάδα της Μεταπολί [...]

Πάγκαλος: Όποιος κραδαίνει όπλο να πυροβολείται από την αστυνομία  Πρώτο ΘΕΜΑ«Είχε όπλο ή δεν είχε;» αναρωτήθηκε για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα - «Εγώ είμαι της άποψης όποιος κραδαίνει όπλο να πυροβολείτ [...]

Θεόδωρος Πάγκαλος: Η μοναξιά του «El Toro»  Πρώτο ΘΕΜΑΟ «μπίτνικ» της δεκαετίας του '60, ο αγωνιστής της ΕΔΑ, ο εξόριστος αριστερός, ο τυπάς που τριγυρνούσε στους διαδρόμους της Νομικής παρέα με [...]

Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης ο Πάγκαλος για υποθέσεις «μαύρου» χρήματος  CNN GreeceΕιδήσεις - Με εντολή που έδωσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπ [...]

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish