Επίσημη επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, στη Σαγκάη

  

Σαγκάη, 30 Απριλίου 2010

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Κίνα για τα εγκαίνια της Παγκόσμιας Εμπορικής Έκθεσης της Σαγκάης και του ελληνικού Περιπτέρου στην EXPO την 1η Μαΐου, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον Αναπλ. Κινέζο Πρωθυπουργό, κ. Λι Κετσιάνγκ, με τον οποίο συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και συνεργασίας, με έμφαση στους τομείς της ναυτιλίας, τουρισμού και πολιτισμού, καθώς και αναφορικά με την συμμετοχή της Ελλάδας στην Έκθεση της Σαγκάης που ανοίγει αύριο τις πύλες της στο κοινό.

Ο κ. Λι Κετσιάνγκ υπογράμμισε την μακρά και βαθιά φιλία μεταξύ των δύο λαών, τονίζοντας ότι η Κίνα προσβλέπει στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεών της με την Ελλάδα, ειδικά στον οικονομικό τομέα. Το Πεκίνο θεωρεί την Ελλάδα αξιόπιστο φίλο, ο οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει την Κίνα να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την σχέση της με την Ε.Ε. ευρύτερα. Αναφερόμενος ειδικότερα στην επένδυση της COSCO στην Ελλάδα, ο Κινέζος Αναπλ. Πρωθυπουργός τόνισε ότι η κινεζική αυτή καινοτόμος επενδυτική πρωτοβουλία θα μπορούσε να συνοδευτεί και από άλλες κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Οι κκ. Πάγκαλος και Λι Κετσιάνγκ αναφέρθηκαν, επίσης, στις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και στη δυναμική που δημιουργεί η κρίση ρευστότητας στις ευρωπαϊκές οικονομίες, τονίζοντας την ανάγκη αποφυγής μετακύλισης των χρεών και ευθυνών της ιδιωτικής οικονομίας στο δημόσιο τομέα. Ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας από την διεθνή οικονομία, και στο πλαίσιο των G20, ώστε η χώρα να μπορέσει να αντισταθεί αποτελεσματικά στις κερδοσκοπικές επιθέσεις και να ανατάξει απρόσκοπτα την οικονομία της.
Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο της Σαγκάης κ. Τανγκ. Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στο άριστο επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών, στους μακρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας, καθώς και στις περαιτέρω προοπτικές ενδυνάμωσης και εμβάθυνσης των διμερών τους σχέσεων, ιδιαίτερα στους τομείς της ναυτιλίας και τουρισμού.

Η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Πάγκαλος, θα πράξει κάθε τι δυνατό για την προώθηση της διμερούς επενδυτικής συνεργασίας, ιδιαίτερα σε θέματα υποδομών, προκειμένου να αποτελέσει η Ελλάδα βασική πύλη μεταφοράς κινεζικών προϊόντων προς την Ευρώπη, όπως, επίσης, ανέφερε ο Κινέζος συνομιλητής του.

Αναφερόμενος στις στενές σχέσεις ναυτιλιακής συνεργασίας του Δήμου Πειραιά με την πόλη της Σαγκάης, ο κ. Πάγκαλος ανταποκρίθηκε στην επιθυμία του Κινέζου Δημάρχου να επισκεφθεί την πόλη του Πειραιά, αναφέροντας ότι θα διαβιβάσει την πρόταση αυτή στον κ. Φασούλα.

Ο κ. Πάγκαλος θα παραστεί σήμερα το βράδυ στα εγκαίνια της Έκθεσης από τον Πρόεδρο της Κίνας Χου Τζιντάο. Αύριο θα εγκαινιάσει το ελληνικό Περίπτερο που είναι αφιερωμένο στην ιδέα της πόλης (υπό το γενικό μήνυμα “POLIS: the living city”), παρουσιάζοντας πτυχές της ελληνικής πόλης και της ζωής σε αυτές μέσα από διαφορετικές θεματικές ενότητες (πόλη και άνθρωπος/περιβάλλον/τεχνολογία/πολιτισμός, κλπ.).

Στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων θα παρουσιαστεί από τον συγγραφέα και Δήμαρχο Απολλωνίας Λευκάδας, Γιώργο Λογοθέτη, η έκδοση του βιβλίου του για τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη στην κινεζική γλώσσα.

Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης έδωσε σήμερα ημίωρη αποκλειστική συνέντευξη στο έγκυρο δίκτυο οικονομικής ειδησεογραφίας China Business News (Shanghai Media Group). Αύριο, την τελετή εγκαινίων του ελληνικού Περιπτέρου αναμένεται να καλύψουν πολλά τοπικά και διεθνή ΜΜΕ.

Φωτογραφίες: Σαγκάη 30.4.2010

LinkedInShare/Bookmark
Posted in Ανακοινώσεις, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Δελτία Τύπου
Link to my Facebook Page
Link to my Flickr Page
Link to my Linkedin Page
Link to my Rss Page
Link to my Twitter Page
Link to my Youtube Page
Σχετικά νέα

Ο Πάγκαλος μας... «αποκαλύπτει» τι θα ψηφίσει!  DocumentoΘεόδωρος Πάγκαλος: Μετά την κάλυψη του Τσίπρα στον Πολάκη θα ξαναψηφίσω Νέα Δημοκρατία  Πρώτο ΘΕΜΑΠάγκαλος: Θα ψηφίσω τρίτη φορά ΝΔ, Μητσοτάκη [...]

Θεόδωρος Πάγκαλος: Προτάσεις για την πάταξη της ανομίας στο κέντρο της Αθήνας, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ*  Η ΚαθημερινήΑναρωτιέται κανείς σε ποια χώρα ζουν αυτοί που αναζητούν «δημοκρατικά» μέσω της ψήφου μας [...]

Πρόβλημα; Ο Πάγκαλος στη λίμνη της Βουλιαγμένης υποβασταζόμενος (video)  thepressroom.grΣτη λίμνη Βουλιαγμένης υποβασταζόμενος ο Θ. Πάγκαλος (video) [...]

Με κόκκινο μπουρνούζι και... υποβασταζόμενος ο Θ.Πάγκαλος στη λίμνη της Βουλιαγμένης (βίντεο)  PronewsΜεγάλωσε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο 80χρονος πολιτικός, εμφανίστηκε φορώντας κόκκινο μπ [...]

Μεγάλη Δευτέρα: Ποιος ήταν ο Πάγκαλος Ιωσήφ;  epilogesΤύπος του Κυρίου μας Ιησού είναι ο πάγκαλος Ιωσήφ που σήμερα επιτελούμε την ανάμνησή του.Ήταν ο μικρότερος γιός του Πατριάρχη Ιακώβ και ο πιο ... [...]

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish