Δελτίο Τύπου:Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, σχετικά με το ζήτημα της προώθησης του προγράμματος της διπλής ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού.

Στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010, συνάντηση υπό τον κ. Θ.Πάγκαλο και την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα. Τ.Μπιρμπίλη, σχετικά με το ζήτημα της προώθησης του προγράμματος της διπλής ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συγκεκριμένα: ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν.Κακλαμάνης, ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Παναθηναικός κ. Ν. Κωσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναικού κ. Μ.Κίτσιος και ο κατασκευαστής κ. Μπ.Βωβός.

Μετά την πάροδο δίωρης ουσιαστικής συζήτησης και ενώ κατά γενική ομολογία υπήρξε σύγκλιση των απόψεων των παρευρισκομένων προς την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή που θα προωθούσε το πρόγραμμα της διπλής ανάπλασης, οι εκπροσωποι της Π.Α.Ε. Παναθηναικός επικαλούμενοι τεχνικής φύσεως ζητήματα, τα οποία έπονται χρονικά της αναγκαίας νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης, οδήγησαν τη συνάντηση σε αδιέξοδο.

Κατόπιν τούτων, η Κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει καταβάλει κάθε δυνατή πρόσπαθεια για τη σύγκλιση των απόψεων των εμπλεκόμενων φορέων και τους καλεί να δείξουν πνεύμα συνεργασίας μεταξύ τους, ώστε να καταστεί δυνατή η υποβολή της νομοθετικής ρύθμισης που θα προωθήσει το πρόγραμμα της διπλής ανάπλασης.

Share