Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την υλοποίηση διαδικασιών crowdsourcing σε θεματικούς τομείς της Δημόσιας Διοίκησης.

Το Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης (http://antiproedros.gov.gr) σε συνεργασία με την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού καλούν οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο να υποβάλει τις προτάσεις του για την υλοποίηση διαδικασιών crowdsourcing σε θεματικούς τομείς της Δημόσιας Διοίκησης.

Με τον όρο crowdsourcing εννοούμε τη διαδικασία επίλυσης ενός προβλήματος ή μέρος αυτού, που συνήθως ανατίθεται σε κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων ή μια κοινότητα (πλήθος = crowd). Η διαδικασία ξεκινάει μέσω ανοιχτής πρόσκλησης από την Αναθέτουσα Αρχή και για την υλοποίησή της χρησιμοποιούνται προηγμένες τεχνολογίες διαδικτύου.

Η δημόσια διοίκηση αντιμετωπίζει σήμερα πολλαπλά και επείγοντα προβλήματα, τα οποία πρέπει να επιλυθούν σε σύντομο χρόνο και με όσο το δυνατό πιο μικρό κόστος. Για το λόγο αυτό, οποιαδήποτε συμβολή πολιτών που είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν στην επίλυση των προβλημάτων αυτών, είναι ευπρόσδεκτη και θα αξιοποιηθεί. Επιπλέον, βασικές μας αρχές είναι η διαφάνεια, η λογοδοσία, η συμμετοχική δημοκρατία και η συνδιαμόρφωση πολιτικών. Η τεχνική crowdsourcing δίνει το απαραίτητο βήμα στους πολίτες να προτείνουν λύσεις και να συνδιαμορφώσουν τις πολιτικές αποφάσεις, προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας.

Με την παρούσα πρόσκληση ζητάμε από οποιονδήποτε επιθυμεί να υποβάλλει την πρότασή του για την διενέργεια διαδικασίας crowdsourcing για τα δύο ακόλουθα προβλήματα, τα οποία επεξεργάζεται το Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης:

1. Συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του δημοσίου
2. Αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Τέλος, ζητάμε απο τους ενδιαφερόμενους, εάν το επιθυμούν, να υποβάλλουν προτάσεις για διαδικασίες crowdsourcing σε θεματικούς τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, τους οποίους αυτοί θεωρούν χρήσιμους. Οι προτάσεις αυτές θα αξιολογηθούν για μελλοντικές δράσεις.

Διαβάστε τη διαβούλευση και σχολιάστε εδώ:
http://www.opengov.gr/consultations/?p=1405 .

Καταληκτική ημερομηνία είναι η 25 Ιουλίου 2011.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

Share