Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, με τον Υφυπουργό Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Hucheng Gao.

Πραγματοποιήθηκε, χθες Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011, συνάντηση μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, και αντιπροσωπείας Κινέζων αξιωματούχων υπό τον Υφυπουργό Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Hucheng Gao.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Αντιπροεδρίας και κατά τη διάρκεια των συνομιλιών επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά το εξαιρετικό κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες και η κοινή επιθυμία για ακόμη μεγαλύτερη εμβάθυνση των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων.

Τα θέματα που κυρίως συζητήθηκαν αφορούσαν τις επενδύσεις, την καλύτερη πρόσβαση προϊόντων και επιχειρήσεων από την αγορά της μιας χώρας προς την άλλη και την εξάλειψη των περιορισμών εισαγωγής στις αγορές των δύο χωρών, λαμβάνοντας υπόψη και το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Hucheng Gao εξέφρασε για ακόμη μια φορά την βαθιά ικανοποίηση της χώρας του για την επένδυση της Cosco, η επιτυχία της οποίας αποτελεί για την Κίνα εφαλτήριο για νέες σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα και κυρίως στους τομείς των μεταφορών, του εμπορίου, των λιμένων και της ναυτιλίας.

Share