Απάντηση στον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας περί δήθεν διόγκωσης του κράτους από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

  

Τα κατά συρροήν ψέματα και η συνεχής παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τον Εκπρόσωπο Τύπου της δεν έχουν τελειωμό.

Ο κ. Μιχελάκης, σε προφανή αμηχανία μπροστά στο μεγάλο έργο της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, προέβη σε συνηθισμένα για αυτόν ατοπήματα.

Πρώτα, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση εγκατέλειψε το σχέδιο, το οποίο είχε δρομολογήσει η Νέα Δημοκρατία για την κατάργηση περίπου 250 οργανισμών, έπειτα ισχυρίστηκε ότι δήθεν οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης αναβάλλονται για εννέα μήνες, για να φθάσει στο αίσχιστο σημείο ανευθυνότητας, να δίδει ψευδείς αριθμούς και στοιχεία με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων.

Ο “βαρώνος Μυνχάουζεν” της Νέας Δημοκρατίας, αν δεν είναι ο ίδιος απληροφόρητος, όφειλε να γνωρίζει ότι η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή Καταργήσεων και Συγχωνεύσεων Φορέων του Δημοσίου Τομέα εξέτασε όλους τους φορείς, τους οποίους η Νέα Δημοκρατία φιλοδοξούσε να καταργήσει -μιας και δεν είχε ποτέ την βούληση και την ικανότητα να το πράξει- και πρότεινε την κατάργηση ή συγχώνευση των περισσότερων εξ αυτών.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δεν γνωρίζει προφανώς τι διαλαμβάνονται στα ψηφισθέντα από το Εθνικό Κοινοβούλιο νομοσχέδια. Ουδείς έκανε λόγο για αναβολή εννέα μηνών στην υλοποίηση των αποφάσεων της Κυβέρνησης. Προφανώς ο κ. Μιχελάκης εννοεί την καταγραφή του πλεονάζοντος προσωπικού των καταργούμενων 11 μεγάλων φορέων του Δημοσίου εντός του ανωτέρω διαστήματος. Η ημιμάθεια, στην περίπτωσή, του είναι χειρότερη της αμάθειας.

Η ανευθυνότητα, η θρασύτητα και η κατρακύλα του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει σταματημό. Πρώτα, παρουσιάζει έναν πίνακα με 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και αυτοτελείς υπηρεσίες που δημιουργήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2011 και ακολούθως άλλον έναν πίνακα με 26 νέες κρατικές δομές εντός του ίδιου διαστήματος.

Με μια σύντομη αντιπαραβολή των δύο αυτών πινάκων εύκολα κάποιος παρατηρεί ότι υπηρεσίες, οι οποίες αναφέρονται στον δεύτερο πίνακα αναφέρονται και στον πρώτο.

Αλλά πέραν τούτου, μπορεί ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας να μας εξηγήσει ποια ακριβώς προβλήματα δημιουργεί καθεμιά εκ των συστημένων υπηρεσιακών μονάδων και ποια επιβάρυνση προκαλεί στον δημόσιο προϋπολογισμό; Μπορεί ακόμα ο κ. Μιχελάκης να μας εξηγήσει γιατί, όταν εγκαλεί την Κυβέρνηση για τη σύσταση μιας θέσης Αναπληρωτή Οικονομικού Διευθυντή στην ανώνυμη εταιρεία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, δεν αναλαμβάνει την ίδια στιγμή τις ευθύνες του για τις αθρόες προσλήψεις υπεράριθμου προσωπικού που έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο του 2009 και επιβάρυναν σημαντικά τις λειτουργικές δαπάνες της εταιρείας, σύμφωνα με έρευνα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης; Μπορεί ακόμα να μας απαντήσει αν μπορούμε να παραβούμε ή να παραβλέψουμε κοινοτικές οδηγίες και κανονισμούς, όταν μάλιστα αυτοί είναι επωφελείς για εμάς (υποχρέωση σύστασης Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων); Και αν τους παραβλέψουμε, σε ποιο ύψος κυμαίνεται το πρόστιμο που μας επιβάλλεται;

Το διάστημα 2004-2009 υπήρξε καταστροφικό για την ελληνική οικονομία και όχι μόνο. Αυτοί που διόγκωσαν τότε το κράτος με ρουσφετολογικές προσλήψεις, τύπου ΑΓΡΟΓΗ, ΑΓΡΟΤΗΜΑ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, εμφανίζονται τώρα ως τιμητές των πάντων.

Είναι οι ίδιοι οι οποίοι έχουν ανάγει σε επάγγελμα την εκτόξευση λάσπης και συκοφαντίας. Είναι οι ίδιοι που με πολιορκητικό κριό ανώνυμα blogs μεταδίδουν ως ειδήσεις μυθεύματα και αποκυήματα της αρρωστημένης φαντασίας τους, φθάνοντας, μάλιστα, πρόσφατα, σε τέτοιο σημείο αναίδειας, ώστε να ισχυρίζονται, ότι όλη η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διακοπές, όταν την ίδια στιγμή αυτή εργάζεται, ανελλιπώς, για την ανόρθωση του Κράτους, που η ίδια η Νέα Δημοκρατία διέλυσε.

LinkedInShare/Bookmark
Posted in Ανακοινώσεις, Γραφείο Τύπου, Δελτία Τύπου
Link to my Facebook Page
Link to my Flickr Page
Link to my Linkedin Page
Link to my Rss Page
Link to my Twitter Page
Link to my Youtube Page
Σχετικά νέα

21-22 Αυγούστου 1926: Ο Κονδύλης ανατρέπει τον Πάγκαλο  EthnosΤο πραξικόπημα του Κονδύλη για την ανατροπή της δικτατορίας του Πάγκαλου. [...]

Έφυγε ο Νίκος Πάγκαλος  fonien.grΠάγωσε την Τετάρτη η Κριτσά και όλο το Μεραμπέλλο στο κακό νέο για τον θάνατο του Νίκου Πάγκαλου, του φωτογράφου του τόπου μας του ανθρώπου που έχει ... [...]

Γ. Πάγκαλος: "Καλώς όρισες Πέρο στην οικογένεια του Αλμυρού"  Prisma NewsΜια σπουδαία μεταγραφή ολοκλήρωσε ο Αλμυρός ο οποίος ενέταξε στην δύναμη του τον επι χρόνια αρχηγό του ΟΦΗ και πρώτο [...]

Ο Γιάννος Κρανιδιώτης και το Κυπριακό  sports.in.grΣυμπληρώνονται σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου, είκοσι (20) ακριβώς χρόνια από τον αδόκητο θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη, (τότε) αναπληρωτή υπουργού ... [...]

Αυτοί που φεύγουν  Ο ΦιλελεύθεροςΔεν θα πω το τετριμμένο «τι γίνεται, όλοι φεύγουν;» ή το άλλο «πολύ θανατικό έπεσε τελευταία». Υπήρχαν πάντα αυτές οι κακές ειδήσεις για όσους μένουμε πίσω, ... [...]

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish