Το βιβλίο "Τα φάγαμε όλοι μαζί" θα αρχίσει να διατίθεται ηλεκτρονικά την Δευτέρα 13 Αυγούστου

Η τεκμηρίωση του «Τα φάγαμε όλοι μαζί» που δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στη Βουλή, σε τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 περιλαμβάνεται στο ομότιτλο βιβλίο. Το βιβλίο ορίζει την έννοια της συνευθύνης και της συνενοχής των πολιτών στο πάρτυ που έγινε. Περιγράφει το πόσα, πότε, πώς και ποιοι «τα φάγανε» και πώς κατανέμεται η ευθύνη από πάνω προς τα κάτω, στους πολιτικούς και τους πολίτες.

Το βιβλίο περιέχει στοιχεία για τον τρόπο παραγωγής των ελλειμμάτων και τη δημιουργία του χρέους της χώρας και περιλαμβάνει συγκεκριμένες ομάδες περιπτώσεων σπατάλης και κακής διαχείρισης. Περιέχονται, επίσης, ιστορίες «Τα φάγαμε όλοι μαζί», τις οποίες οι πολίτες έστειλαν μέσω του δικτυακού τόπου www.pangalos.gr και http://mazi-ta-fagame.gr .

Η γνωστοποίηση των παραπάνω πληροφοριών θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της πολιτικής κατάστασης της χώρας. Επίσης θα δράσει «παιδευτικά» ειδικά για τους νέους, ώστε να μετασχηματιστεί η θέληση για αμοιβή από το δημόσιο, με κάθε τρόπο, σε θέληση για ανάπτυξη και δημιουργία.

Το βιβλίο αυτό υποστηρίζεται διαδικτυακά από τον δικτυακό τόπο http://mazi-ta-fagame.gr. Καλούμε τους αναγνώστες να συμμετέχουν στον σχολιασμό των κεφαλαίων του βιβλίου, στην υποβολή δεδομένων και τον σχολιασμό περιπτώσεων “Τα φάγαμε όλοι μαζί¨.

Στόχος μας είναι να εξελίσσουμε το βιβλίο, με τη συμμετοχή και βοήθεια των αναγνωστών, χρησιμοποιώντας μεθοδολογία και εργαλεία crowdsourcing. Οι νέες εκδόσεις που θα προκύπτουν θα διανέμονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το βιβλίο θα διατεθεί αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή (e-book) μέσω του δικτυακού τόπου http://mazi-ta-fagame.gr, ελληνικών ηλεκτρονικών βιβλιοπωλείων και του iBookstore της Apple.

Περισσότερα στο δικτυακό τόπο http://mazi-ta-fagame.gr/v1/?page_id=10 
Share
Tagged with: