Το γλωσσάριο της κωλοτούμπας – Αξιοπρέπεια

  

Αξιοπρέπεια: οι αριστεροί είναι περίεργοι άνθρωποι. Από κοινού με τους φασίστες έχουν την τάση να γίνονται οι ίδιοι θύματα της ιδεολογικής προπαγάνδας, που έχουν κατασκευάσει. Αποδέχομαι εδώ τον ορισμό της ιδεολογίας που έχει δώσει ο Γκεοργκ Λούκατς: «Σύνολο ψευδών παραστάσεων, που σκοπό έχουν να παραποιήσουν ή να αποκρύψουν την πραγματικότητα».

Μεταξύ των άλλων μυθευμάτων, που συγκροτούν την ιδεολογία τους ήταν και ο ισχυρισμός ότι μόνο η δικτατορία τους μπορούσε να εξασφαλίσει την «αξιοπρέπεια» του λαού, που καταδυνάστευαν έχοντας υφαρπάσσει την εξουσία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Η απολυταρχική προσέγγιση της πραγματικότητας προϋπόθετε έναν εξωτερικό εχθρό και μία εσωτερική 5η φάλαγγα. Ο πρώτος βυσοδομούσε για να περιορίσει την πολιτική επιρροή της χώρας και να την οδηγήσει σε παρακμή και διάλυση. Η δεύτερη αποτελείτο από όργανα του εξωτερικού εχθρού, που ύπουλα πρακτόρευαν και προωθούσαν τους στόχους του, διαδίδοντας φήμες ή υποστηρίζοντας ανοιχτά απόψεις αντίθετες με το εθνικό συμφέρον, όπως το εξέφραζε κάθε φορά η απόλυτη εξουσία. Τα κίνητρα και των μεν και των δε ήταν απροσδιόριστα και πολλές φορές εξόχως μυστηριώδη.

Για παράδειγμα στη Γερμανία του μεσοπολέμου ο Χίτλερ θεωρούσε, παρά πάσα λογική, ότι οι πρώην εχθροί της χώρας του προτιμούσαν την οικονομική καταστροφή της Γερμανίας από την ανάδειξη μιας επιτυχούς μεταβιομηχανικής οικονομίας, που με το εμπόριο και τις επενδύσεις θα προσέθετε στον πλούτο της εποχής. Θεωρούσε επίσης ότι για κάποιο λόγο, που είχε σχέση με το χαρακτήρα τους, οι Γερμανοί Εβραίοι, των οποίων η κοινότητα ανθούσε και πρόκοβε σε όλους τους τομείς, μισούσαν και ζήλευαν τους υπόλοιπους Γερμανούς, που ήταν «ξανθοί με γαλανά μάτια» και ήθελαν να τους οδηγήσουν στην ανεργία , τη δυστυχία και την πείνα. Το μίσος εναντίον του εσωτερικού εχθρού, της «5ης φάλαγγας» οδήγησαν στην εξόντωση του 10% περίπου του Γερμανικού πληθυσμού, την οικονομική στασιμότητα της Γερμανίας, τη μείωση των ενόπλων δυνάμεών της και τελικά στην ήττα.

Το ίδιο ακριβώς σενάριο γίνεται με τον Στάλιν, την επομένη της νίκης του Ρωσσικού λαού εναντίον του χιτλερισμού. Σιγά, σιγά αλλά σταθερά Ρώσσοι Εβραίοι, που είναι γιατροί, καλλιτέχνες, συγγραφείς, κάθε είδους επιστήμονες και ήρωες του πολέμου οδηγούνται στα εκτελεστικά αποσπάσματα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης γιατί υπονομεύουν το σταλινικό καθεστώς και οδηγούν σε αδιέξοδο την οικονομία.

Και στη μία και στην άλλη περίπτωση η εκστρατεία εξόντωσης ενός τμήματος του πληθυσμού γίνεται από τους φασίστες ή τους κομμουνιστές με πανομοιότυπη αναφορά στον εξωτερικό εχθρό και την εσωτερική 5η φάλαγγα. Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ότι εδώ και μερικές βδομάδες η σοσιαλοφασιστική κυβέρνησή μας, ανακάλυψε ότι υπάρχει μια 5η φάλαγγα και στην Ελλάδα. Καταγγέλλονται συνήθως αυτοί οι πράκτορες του εχθρού των οποίων τα ονόματα δεν δίδονται βέβαια (γιατί υπάρχει ακόμα και λειτουργεί η αστική δικαιοσύνη και δεν έχει αντικατασταθεί από λαϊκούς κομισάριους) στη δημοσιότητα, διότι υποσκάπτουν την αυτόματη στήριξη του ελληνικού λαού προς τη στάση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με τους φίλους, εταίρους και προνομιούχους δανειστές μας, οι οποίοι είναι βέβαια ο εχθρός.

«Στα τέσσερα» υψώθηκε μέσα στο Κοινοβούλιο η φωνή των κόκκινων τραμπούκων. Απέναντί τους είχαν ήρωες του αντιφασιστικού αγώνα την επταετή περίοδο της δικτατορίας. Άνδρες και γυναίκες, που είχαν πληρώσει με το αίμα τους την αξιοπρεπή στάση της εμμονής στις βασικές αρχές της δημοκρατίας. Απέναντί τους είχαν, εν πάσει περιπτώσει, πάνω από το μισό ελληνικό λαό και του φώναζαν αυτοί οι εκφραστές της «αξιοπρέπειας» αλά Χίτλερ και αλά Στάλιν: «Στα τέσσερα».

Γιατί αυτοί υπεράσπιζαν την Ελλάδα, που για πρώτη φορά επαιτούσε πενταροδεκάρες για να κλείσει το μήνα, για να μη μπουκάρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στα προπύλαια του κοινοβουλίου, για να μη λεηλατηθούν πολυκαταστήματα από πεινώντες, δικαιούχους του λαπαβίτσειου δελτίου τροφίμων, για να μας πετάξει καμιά πενταροδεκάρα ο Αμερικάνος, ο Ρώσσος, ο Κινέζος και γιατί όχι αύριο ο Κογκολέζος, ο Βραζιλιάνος ή ο Τούρκος.

Καημένη αριστερά, καημένη πατρίδα! Είχες ήρωά σου τον Άρη Βελουχιώτη και έχεις σημερινή προσωποποίησή σου τον Αλέξη Τσίπρα.

 

 

LinkedInShare/Bookmark
Posted in Άρθρα, Βήμα, ΤΟΒΗΜΑ
Link to my Facebook Page
Link to my Flickr Page
Link to my Linkedin Page
Link to my Rss Page
Link to my Twitter Page
Link to my Youtube Page
Σχετικά νέα

Θράσος Πάγκαλου για τη μείωση της φρουράς του - Παράπονα σε Χρυσοχοΐδη  ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑΕίναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια η θρασύτητα και η προκλητικότητα του Θεόδωρου Πάγκαλου, από την εποχή ακόμα πού ήτα [...]

ΘΡΑΣΟΣ: Εξαλλος ο Πάγκαλος γιατί του πήραν δυο από τους έξι αστυνομικούς που είχε!  newsbreak.grΤελικά το θράσος κάποιων δεν έχει όρια. Ο γνωστός Πάγκαλος, είχε για να τον προστατεύουν εάν είναι δυνατ [...]

Στο εδώλιο ο Πάγκαλος για το «κοπρίτες» στους δημοσίους υπαλλήλους  aftodioikisi.grΣτο εδώλιο του 7ου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, θα καθίσει την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αν [...]

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος διαμαρτύρεται γιατί του μείωσαν τους αστυνομικούς από 6 σε 4  Dikastiko.grShare on FacebookShare on Twitter. Σε διαμαρτυρία προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη [...]

Πάγκαλος: 'Κινήθηκα ενάντια στον Πασχάλη - Δεν αλλοίωσα το τεστ DNA' - Celebrities | News 24/7  NEWS 24/7Τι δήλωσε ο Καθηγητής Γενετικής Κωνσταντίνος Πάγκαλος για τη δικαστική διαμάχη ανάμεσ [...]

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish