Δήλωση Θεόδωρου Πάγκαλου για την αθώωσή του από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 27/06/2019

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ, με ευθύνη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Διοικητικού της Συμβουλίου, με εμήνυσαν γιατί αναφερόμενος στην παράνομη απουσία της τεράστιας πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων από την αξιολόγηση το συνέδεσα με την υποστήριξη των συνδικαλιστών και καταδίκασα ακόμη μια φορά, όπως έπραξα πάντα στην τριαντακονταδιετή κοινοβουλευτική μου θητεία, τη δυνατότητα των συνδικαλιστών να μην εργάζονται και τους νόμους που τους καλύπτουν από τη νόμιμη και δικαιολογημένη απόλυση.

Σε μεγάλο βαθμό οι νομοθεσίες αυτές έχουν προταθεί από το κόμμα στο οποίο ανήκα τότε και έχουν επιβληθεί από την πλειοψηφία του στη Βουλή. Δεν γνωρίζω κανέναν από αυτούς που με κατηγορούν οι μηνυτές ότι δήθεν κατ’ εντολή τους και προς το συμφέρον τους ενήργησα.

Εξελέγην για πρώτη φορά βουλευτής το 1981 ως νομικός σύμβουλος του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνος, Ασπροπύργου και Πέριξ και ψήφισα πάντα υπέρ των προοδευτικών νομοθετημάτων και ιδιαίτερα αυτών που ήταν προς όφελος των συνδικαλισμένων εργαζομένων μισθωτών.

Δεν είμαι εργατοπατέρας και εκμεταλλευτής της εργατικής τάξης για ιδιοτελείς λόγους. Θαυμάζω απεριόριστα τους εργαζόμενους της ΠΟΕ – ΟΤΑ που κάτω από δυσχερείς συνθήκες εξασφαλίζουν την καθαριότητα των πόλεών μας, στο βαθμό που αυτή υπάρχει.

Είμαι 82 ετών και αναζητώ την ελευθερία να λέω και να εκφράζω τις απόψεις μου όπως γίνεται στις δημοκρατίες. Δεν προσήλθα στο δικαστήριο, γιατί η φυσική μου κατάσταση δεν το επέτρεπε. Ευχαριστώ από βάθους καρδιάς τον συνήγορό μου κ. Γιάννη Νικολάου, τον Εισαγγελέα που έκανε την αθωωτική πρόταση προς το δικαστήριο και τέλος το δικαστήριο που την εδέχθη.

Πάντα επίστευα στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Η δικαιοσύνη οφείλει να είναι ενιαία, να αντιμετωπίζει όλους με πνεύμα ισότητας και να μην υιοθετεί πολιτικές πλατφόρμες του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος.

Share