Επιστολή του Θεόδωρου Πάγκαλου προς τον κ. Παναγιώτη Διαμαντή, σχετικά με άρθρο του για τον «διορισμό» της κόρης του Αντιπροέδρου στο Δημόσιο.

Αγαπητέ κύριε Διαμαντή,

διάβασα το άρθρο σας στην Ελευθεροτυπία της 24/1/2011 στο οποίο λέτε ότι προσπαθήσατε να καταλάβετε την μέθοδο που χρησιμοποίησα για να διορίσω την κόρη μου στη χορωδία του Δήμου Αθηναίων και ότι κοντέψατε «να παλαβώσετε». Ακριβώς το ίδιο αισθάνθηκα όταν διάβασα την περιγραφή της μεθόδου μου, διότι είχα την εντύπωση ότι ανήκετε στους δημοσιογράφους που έχουν μια διαφορετική αντίληψη για τη ζωή και το λειτούργημά τους από αυτήν που έχουν όσοι διαφημίζουν εφημερίδες υποδυόμενοι τις Αφροδίτες σε κοινή μπανιέρα.

Θα μπορούσατε πχ να διαβάσετε την απάντησή μου για το θέμα του διορισμού της κόρης μου που είναι δημοσιευμένη στο διαδίκτυο από τις 6/7/2010 (http://antiproedros.gov.gr/2010/07/06/760) όταν εμφανίστηκε το ζήτημα. Για την διευκόλυνσή σας, σας την επισυνάπτω.

Σας θυμίζω ότι η υπόθεση αυτή εμφανίστηκε στην δημοσιότητα με πρωτοβουλία Βουλευτή της ΝΔ όταν κατήγγειλα με ονοματεπώνυμα το όργιο διορισμών στην «Αγρογή». Η ΝΔ ήθελε να δώσει την εικόνα ενός συμψηφισμού και συγχρόνως να δείξει τι θα υποστεί όποιος τολμούσε να μιλήσει με ονοματεπώνυμα.

Για το γεγονός τώρα του διορισμού της κόρης μου, οφείλω να σας διευκρινίσω ότι το μόνο αληθές είναι ότι την προσέλαβα στο Πολιτικό μου Γραφείο. Ο νόμος προέβλεπε και προβλέπει και σήμερα ότι στα Πολιτικά Γραφεία τους, οι Βουλευτές μπορούν να προσλάβουν όποιον κρίνουν εκείνοι («της απολύτου εμπιστοσύνης τους»). Όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχουν πολλά ζητήματα που απαιτούν εμπιστοσύνη γι’ αυτό και υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις Βουλευτών που στη μία από τις δύο θέσεις συνεργατών προσελάμβαναν κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο.

Την κόρη μου την προσέλαβα το 1999 όταν το νομικό καθεστώς προέβλεπε ότι οι συνεργάτες των Βουλευτών απολύονται μόλις οι Βουλευτές χάσουν την βουλευτική ιδιότητα και δεν έχουν κανένα δικαίωμα διορισμού στο Δημόσιο. Το 2001 με πρωτοβουλία του τότε Προέδρου της Βουλής, κ.Α.Κακλαμάνη, καταργήθηκε ο θεσμός των συνεργατών-γραμματέων και ομόφωνα η Βουλή ψήφισε (στην ψηφοφορία αυτή δεν συμμετείχα και είχα μάλιστα διαφωνήσει για την όλη αντίληψη) ότι οι παλαιοί συνεργάτες των Βουλευτών θα είχαν δικαίωμα να προσληφθούν σε κενές θέσεις Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Η κόρη μου, ως ενήλικος πολίτης, έκανε χρήση του νόμου και διορίστηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο διορισμός της στη Βουλή ήταν η αναγκαία διαδικασία που προέβλεπε η σχετική απόφαση της Βουλής ώστε μετά να γίνει η μετάταξη. Όλοι δηλαδή οι παλαιοί συνεργάτες προσλήφθηκαν στη Βουλή για να μεταταχθούν αμέσως σε ΝΠΔΔ. Κανείς τους δεν υπηρέτησε ούτε μία μέρα στη Βουλή. Η κόρη μου παραιτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών μετά από 7 μήνες για να αφιερωθεί στις μουσικές της σπουδές που ήταν και είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντός της.

Στη χορωδία του Δήμου Αθηναίων προσλήφθηκε μετά από διαγωνισμό που διεξήχθη επί Δημαρχίας της κας Ν.Μπακογιάννη και μονιμοποιήθηκε με το «Π.Δ. Παυλόπουλου» που ίσχυσε για χιλιάδες άλλους συμπολίτες μας.

Με λίγα λόγια, η επαγγελματική της καριέρα (είναι λυρική τραγουδίστρια) ούτε συνδέεται ούτε προέρχεται από το γεγονός ότι υπηρέτησε στο βουλευτικό μου γραφείο. Όλα αυτά είναι γνωστά σε όσους ανακυκλώνουν ειδήσεις περί διορισμού της στη Βουλή ή σε 3 διαφορετικές θέσεις στο Δημόσιο αλλά φυσικά δεν τους ενδιαφέρει η αλήθεια παρά μόνο η ηθική μου εξόντωση διά της συκοφαντίας, της παραπληροφόρησης και της αποσιώπησης.

Κύριε Διαμαντή, οι επιθέσεις εναντίον μου δεν με στεναχωρούν διότι εν πάση περιπτώσει, ασκώ πολιτική, έχω επιλέξει να εκτίθεμαι δημόσια, συνεπώς δεν μπορώ να τις αποφύγω. Η κόρη μου όμως δεν ασχολείται με την πολιτική και δεν έχει διεκδικήσει κανένα δημόσιο ρόλο. Ως γνωστόν τους συγγενείς δεν τους επιλέγεις. Γι’ αυτό και αισθάνομαι ενοχές και τύψεις απέναντι στην κόρη μου διότι για να χτυπήσουν εμένα, στρέφονται με τόσο άθλιο και συκοφαντικό τρόπο εναντίον της.

Θεόδωρος Πάγκαλος

Ανακοίνωση σχετικά με τα πραγματικά γεγονότα για τον «διορισμό» της κόρης του Θεόδωρου Πάγκαλου στη Βουλή

6 Ιουλίου, 2010 | Ανακοινώσεις – Δ. Τύπου

Επισήμανση

Σχετικά με τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για τον «διορισμό» της κόρης του Θεόδωρου Πάγκαλου στη Βουλή, τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής:

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής 4775 (ΦΕΚ 137/25/11/1982) εισήχθη ο θεσμός του συνεργάτη (γραμματέα) των Βουλευτών. Κάθε Βουλευτής είχε τη δυνατότητα να προσλάβει ένα συνεργάτη (γραμματέα) «της απολύτου εμπιστοσύνης και ελεύθερης επιλογής του».

Το 2001 η Βουλή αποφάσισε με κριτήριο την αναβάθμιση του ρόλου του Βουλευτή, να αντικατασταθεί ο συνεργάτης (γραμματέας) με έναν επιστημονικό συνεργάτη ο οποίος θα έπρεπε να κατέχει διδακτορικό ή μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης (ΦΕΚ 284/18-12-2001). Αποφασίστηκε επίσης να δοθεί το δικαίωμα σε όσους παλαιούς συνεργάτες (γραμματείς) αντικαθίστατο πλέον από τους επιστημονικούς συνεργάτες, να διοριστούν σε προσωποπαγείς θέσεις στη Βουλή ώστε αμέσως μετά να μεταταχθούν σε κενές θέσεις Νομαρχιών ή άλλων ΝΠΔΔ. Μετά από επιμονή της ΝΔ προβλέφθηκε το δικαίωμα αυτό να επεκταθεί και σε όσους συνεργάτες (γραμματείς) είχαν υπηρετήσει από το 1994 και εξής, για τουλάχιστον δύο χρόνια.
Η κόρη του Θεόδωρου Πάγκαλου προσελήφθη στο βουλευτικό του γραφείο το 1999, (χρόνο κατά τον οποίο δεν προβλεπόταν ούτε μπορούσε να προβλεφθεί δυνατότητα μετάταξης σε κενές θέσεις Νομαρχιών ή άλλων ΝΠΔΔ) και μετατάχθηκε σε υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών με βάση τις ίδιες διατάξεις(ΦΕΚ 127/ΝΠΔΔ/26-5-2004), από την οποία παραιτήθηκε (ΦΕΚ 96/ΝΠΔΔ/7-4-2006).

Πλην αυτής, σε κενές θέσεις Νομαρχιών ή ΝΠΔΔ προσελήφθησαν και οι δύο γραμματείς που είχαν υπηρετήσει στο Βουλευτικό του Γραφείο μετά το 1994 και ως το 2001, τουλάχιστον επί διετία. Το ίδιο ακριβώς νομικό καθεστώς ίσχυσε και για εκατοντάδες άλλους συνεργάτες Βουλευτών όλων των κομμάτων ανεξαιρέτως.
Σήμερα εργάζεται ως λυρική τραγουδίστρια στη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων όπου προσελήφθη κατόπιν εξετάσεων και μονιμοποιήθηκε, όπως όλοι οι συνάδελφοί της, με σχετικό Π.Δ. της κυβέρνησης της ΝΔ. Συνεπώς ουδέποτε προσελήφθη σε θέση μονίμου υπαλλήλου στη Βουλή με «φωτογραφική ή κατ’ εξαίρεση διάταξη». Επίσης η σημερινή επαγγελματική της ενασχόληση δεν σχετίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με την απασχόλησή της στο Βουλευτικό Γραφείο του Θεόδωρου Πάγκαλου. Έχει τη δική της επαγγελματική πορεία και αυτοτέλεια.

Από τα πραγματικά αυτά γεγονότα τα οποία είναι πολύ εύκολο να ελέγξει οποιοσδήποτε, προκύπτει ότι οι επιθέσεις εναντίον του Θεόδωρου Πάγκαλου είναι αβάσιμες, αστήρικτες, συκοφαντικές και ανήθικες αφού αποκρύπτουν την αλήθεια και στοχεύουν στην δημιουργία ενός κλίματος συμψηφισμού με το όργιο προσλήψεων που συνέβη στην Αγρογή.