Ανακοίνωση Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, για την ανοιχτή επιστολή του κ. Α. Τσίπρα.

Ο κύριος Τσίπρας, ο οποίος μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει βρει ούτε μια λέξη για να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς εναντίον εκπροσώπων του λαού που έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες σε διάφορες δημόσιες εκδηλώσεις, επιμένει να προσπαθεί να υποδείξει στο ΠΑΣΟΚ την, κατά τη γνώμη του, σωστή συμπεριφορά.

Αφού χρησιμοποιήσει, όπως συνήθως, πλήθος επιθέτων και χαρακτηρισμών, προσπαθεί να δημιουργήσει την αίσθηση της αξιοπιστίας, αναφερόμενος σε συγκεκριμένα γεγονότα. Θα υποχρεωθούμε να του θυμίσουμε μερικά πολύ απλά πράγματα.

1. Ο ίδιος ο κ.Παναγόπουλος είχε πει ότι αυτοί που του επετέθησαν βγήκαν από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και ότι, εν πάση περιπτώσει, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαινόταν και στο σχετικό βίντεο, δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τους επιτιθέμενους.

2. Για την δολοφονική πυρπόληση της Marfin, γράφτηκε σε όλο τον τύπο ότι οι εμπρηστές, που δεν έχουν ακόμα συλληφθεί και λογοδοτήσει, βγήκαν από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επευφημούσε την πυρπόληση του κτιρίου και παρεμπόδισε την έλευση των πυροσβεστικών οχημάτων

3. Λόγω του τρόπου με τον οποίο είναι οργανωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μέλη, μέλη έχουν οι συνιστώσες τους, των οποίων ο αριθμός είναι δύσκολο να εξακριβωθεί. Την ηγεσία της επιχείρησης στο Παρίσι διεκδίκησαν μετά από λίγες μέρες με άρθρα τους σε blogs και εφημερίδες, αλλά και με δηλώσεις τους σε μέσα ενημέρωσης συγκεκριμένοι φοιτητές, εκ των οποίων κάποιοι ανήκουν σε φοιτητικές οργανώσεις του Συνασπισμού και κάποιοι άλλοι –πλην δύο που ανήκουν στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ- σε συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Σχετικός κατάλογος ονομάτων είναι στη διάθεση του κ.Τσίπρα, όποτε το ζητήσει.

4. Όσο δε για τα Καλύβια, όλος ο κόσμος γνωρίζει ποιοι είναι οι οργανωτές, ποιοι είναι οι δράστες και ποιοι καμαρώνουν για την δημιουργία «απελευθερωμένης πόλης» στην Κερατέα, ανάλογης με τα «απελευθερωμένα Πανεπιστήμια», στα οποία βασιλεύει η βία και ο τρόμος των εξεγερμένων τραμπούκων.

Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοινοβουλευτικό κόμμα. Συμφωνεί άραγε ο κύριος Τσίπρας με το σύνθημα που τη βραδιά των Καλυβίων κυριαρχούσε εναντίον των 11 βουλευτών που ήταν παρόντες, «να καεί, να καεί, το μ………. η Βουλή»;