Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Luo Linquan.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, δέχθηκε σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, τον αποχωρούντα, λόγω συμπλήρωσης της θητείας του στην χώρα μας, Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Luo Linquan.

Ο κ. Luo Linquan ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους και της Κυβερνήσεώς του τον Αντιπρόεδρο για όλες τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης σε θέματα πολιτικής και οικονομικής φύσης που αφορούν τις σχέσεις ανάμεσα στα δύο κράτη.

Ο κ. Luo Linquan μετέφερε την ικανοποίηση της Κινεζικής Κυβέρνησης για την θετική έκβαση θεμάτων κοινού πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία η Ελληνική Κυβέρνηση προώθησε δια του Αντιπροέδρου της, κ. Θεόδωρου Πάγκαλου. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον προ μηνών απολύτως επιτυχή απεγκλωβισμό 13.000 Κινέζων εργατών από τη Λιβύη και την θετική εξέλιξη στις επενδύσεις και τις οικονομικές διμερείς σχέσεις με την προώθηση μεγάλων έργων και στις δύο χώρες.

Ο Κινέζος Πρέσβης υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση την μεγάλη επένδυση της COSCO στην χώρα μας, την οποία η Κίνα θεωρεί ως επιτυχή, καθώς και την εκπροσώπηση της Ελληνικής Κυβέρνησης, μέσω του Αντιπροέδρου της, στην World Expo 2010 στη Σαγκάη, γεγονότα που στην Κίνα έτυχαν πολύ θετικής δημοσιότητας και ανταπόκρισης. Τόνισε, τέλος, ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες διανοίγουν νέες προοπτικές για στενότερη συνεργασία και υλοποίηση προγραμμάτων.