Συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την Παρακολούθηση Εφαρμογής του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Σήμερα, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011, συνεδρίασε στο Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης η Διυπουργική Επιτροπή για την Παρακολούθηση Εφαρμογής του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, παρέστησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, οι Υφυπουργοί Εσωτερικών, κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Θάνος Μωραΐτης, και Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλης Όθωνας, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ιωάννης Σγουρός, οι Γενικοί Γραμματείς Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Άρης Αλεξόπουλος, και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κ. Ηλίας Λιακόπουλος, και οι Ειδικοί Γραμματείς Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, κ. Νικόλαος Μαντζούφας, και Υδάτων, κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

1. η υλοποίηση Περιφερειακών Σχεδιασμών Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) εντός και εκτός Αττικής,
2. οι κύριοι άξονες στρατηγικής για την προώθηση της Ανακύκλωσης στην Ελλάδα και
3. η επεξεργασία Αστικών Λυμάτων Ανατολικής Αττικής.