Μαζί τα φάγαμε

Η απάντηση εις την κατακραυγή που υπάρχει εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας «πώς τα φάγατε τα λεφτά», που μας ρωτάει ο κόσμος είναι αυτή: Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί. Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.

Θεόδωρος Πάγκαλος, Βουλή, 21.09.2010

 

Η τεκμηρίωση του «Όλοι μαζί τα φάγαμε» θα περιλαμβάνεται στο ομώνυμο βιβλίο του Θεόδωρου Πάγκαλου, το οποίο σύντομα θα κυκλοφορήσει σε e-book.

Το βιβλίο ορίζει την έννοια της συνευθύνης και της συνενοχής των πολιτών στο πάρτυ που έγινε. Επίσης, περιγράφει το πόσα, πότε, πώς και ποιοι «τα φάγανε», πώς κατανέμεται η ευθύνη από πάνω προς τα κάτω και περιλαμβάνει συγκεκριμένες ιστορίες.

Η γνωστοποίηση των παραπάνω πληροφοριών θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της πολιτικής κατάστασης της χώρας. Επίσης θα δράσει «παιδευτικά» ειδικά για τους νέους, ώστε να μετασχηματιστεί η θέληση για μια κρατικοδίαιτη θέση στο δημόσιο σε θέληση για ανάπτυξη και δημιουργία.

Στο εγχείρημα αυτό θα βοηθήσει η κατάθεση ιστοριών «Μαζί τα φάγαμε» από τους πολίτες. Ζητούμε από τους πολίτες με την τεχνική crowdsourcing να μας στείλουν επώνυμα, ή ανώνυμα, την ιστορία τους.

Οι ανώνυμες ιστορίες, θα δημοσιευθούν στο βιβλίο και σε ειδικό δικτυακό τόπο. Οι επώνυμες θα μπορέσουν να αποτελέσουν υλικό προς περαιτέρω έρευνα.

Η φόρμα υποβολής στο www.pangalos.gr έχει κλείσει. Παρακαλούμε καταγράψτε την ιστορία ή το σχόλιό σας στο http://mazi-ta-fagame.gr .

Για απευθείας αγορά του βιβλίου πατήστε εδώ.

Share