Πρώτα οι ιδέες μετά τα πρόσωπα

Πρώτα οι ιδέες μετά τα πρόσωπα

Καθημερινή, 20/9/2007

Η δημοκρατική παράταξη βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη απόφαση που δεν αφορά απλώς τον κομματικό σχηματισμό που σήμερα την εκφράζει αλλά την ιστορία, την προοπτική και κυρίως την δυνατότητά της να αρθρωθεί ως εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

Το πρώτο ζητούμενο είναι η ενότητα του χώρου και συνεπώς η ικανότητά του να αμυνθεί στην διπλή επίθεση που υφίσταται από μια κρυπτόμενη δεξιά και μια λεηλατούσα αριστερά.

Η μάχη για την ενότητα και την συσπείρωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μια μάχη προσώπων. Ας το πούμε με μια φράση: πρώτα οι ιδέες μετά τα πρόσωπα.

Γι’ αυτό πρέπει πρώτα να συζητήσουμε, να ξεκαθαρίσουμε θέσεις και προτάσεις, να συγκρουστούμε δημόσια ώστε όλοι να γνωρίζουν τι πρεσβεύει ο καθένας μας και γιατί.

Το ΠΑΣΟΚ έχει Πρόεδρο, έχει καταστατικό, έχει εκλεγμένα όργανα, είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Δεν χρειάζεται ούτε εγγυητές, ούτε σωτήρες, ούτε Μεσσίες.

Συντεταγμένα, συγκροτημένα και χωρίς το πιστόλι στον κρόταφο, έχουμε την ικανότητα να δώσουμε ξανά στη δημοκρατική παράταξη την ισχύ και την δύναμη που αντιστοιχεί στα πραγματικά δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας.

Share