Δηλώσεις Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο ΙΑΠ για την οικονομία

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, μετά το τέλος της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου (ΙΑΠ) με θέμα τις καλές εμπειρίες υλοποίησης οικονομικών προγραμμάτων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς ήταν η συζήτηση, ήταν εποικοδομητικές οι απόψεις;

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Είναι γνωστοί οι επιστήμονες που συμμετέχουν στη συνάντηση της Σύμης. Ξέρετε ότι, είναι μια γνωστή ομάδα διεθνών προσωπικοτήτων, εγνωσμένου κύρους, πολιτικού και επιστημονικού. Ήρθαν σήμερα εδώ, με πρόσκληση του Πρωθυπουργού, συζητήσαμε την οικονομική κατάσταση της χώρας και τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας με βάση και την πολιτική της Κυβέρνησης και τη διεθνή κατάσταση όπως διαμορφώνεται.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θετικά τα μηνύματα κ. Αντιπρόεδρε;

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Τα μηνύματα ήταν θετικά στο τέλος της συζήτησης, με πολλές ερωτήσεις, έγινε ζωηρή συζήτηση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όταν λέτε ζωηρή, οι ξένοι ειδικοί πώς είδαν τα μέτρα όπως τα ανέλυσαν …

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Δεν μπορώ να σας διηγηθώ τι έγινε μέσα, γιατί οι συναντήσεις αυτές δεν γίνονται δημόσια, για να μπορούμε ακριβώς να μιλάμε ελεύθερα χωρίς την ευγενική παρουσία σας, αλλά ας πούμε ότι οι περισσότερες απόψεις εξέφραζαν μίαν έντονη εμπιστοσύνη στις μελλοντικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Share
Tagged with: ,