Δελτίο Τύπου: Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Zhang Dejiang, στην Ελλάδα. Υπογραφή 14 Συμφωνιών από τους εκπροσώπους των αντιπροσωπειών των δύο κρατών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Τρίτη 15 Ιουνίου 2010, και ώρα 11:15 π.μ., έλαβε χώρα στο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών η τελετή υπογραφής δεκατεσσάρων (14) συμφωνιών μεταξύ των εκπροσώπων των αντιπροσωπειών της Ελλάδας με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Zhang Dejiang. Οι συμφωνίες αφορούν, κυρίως, τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών, της τεχνολογίας, της ναυτιλίας, της ναυπήγησης νέων πλοίων, των μεταφορών, του εμπορίου και των τροφίμων.

Είχε προηγηθεί η κατ’ ιδίαν συνάντηση των κ.κ. Πάγκαλου και Dejiang στο Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικά θερμό κλίμα και επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Αμέσως μετά ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο κρατών, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίας συνεργασίας και βοήθειας, τρόποι επενδύσεων από επιχειρήσεις της μιας χώρας στην άλλη, ενώ έγινε αναφορά και στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και σε πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής της.

Μπορείτε να διαβάσετε τις υπογραφείσες συμφωνίες πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ

Share