Δελτίο Τύπου:Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, με τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ).

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, δέχτηκε τον Πρόεδρο και την Αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) η οποία βρίσκεται στην Αθήνα πραγματοποιώντας σειρά πολιτικών συναντήσεων προκειμένου να συζητηθούν θέματα που θα εξασφαλίζουν την επιτυχή διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 (Βόλος – Λάρισα).

Ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ κ. Amar ADDADI ευχαρίστησε τον κ. Πάγκαλο και τη νέα οργανωτική επιτροπή που έχει αναλάβει την πραγματοποίηση των Αγώνων, για τις απαντήσεις που δόθηκαν σε όλα τα ερωτήματα, διότι οι καθυστερήσεις από το 2007 δημιούργησαν κατάσταση ασάφειας αλλά και ανησυχίες στη Μεσογειακή αθλητική οικογένεια.

Επισημάνθηκε ότι επιθυμία της ΔΕΜΑ είναι η πραγματοποίηση ποιοτικών αγώνων που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του αθλητισμού χωρίς η διοργάνωση τόσο σημαντικών γεγονότων να γίνεται βάρος στους λαούς και τις χώρες που τα φιλοξενούν. Σημαντική παράμετρος η οποία λαμβάνεται σοβαρά υπόψη είναι η διεθνής οικονομική κρίση αλλά και η συνολική προσπάθεια της Ελλάδος και του ελληνικού λαού να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης οικονομικής πραγματικότητας, διατηρώντας τη διεθνή παρουσία και τιμώντας τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα στις οποίες εντάσσεται και η διοργάνωση των μεσογειακών αγώνων.

Share