Ενημέρωση σχετικά με το ταξίδι του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, στο Κατάρ.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, συνοδευόμενος από ολιγομελή αντιπροσωπεία, πραγματοποίησε τετραήμερη επίσκεψη στο Κατάρ κατόπιν προσκλήσεως του Πρωθυπουργού της χώρας, Σεΐχη Hamad Bin Jassim Bin Jabor Al Thani.

Κατά τη διάρκεια την παραμονής του στη Ντόχα ο κ. Πάγκαλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον κ. Hamad Bin Jassim Bin Jabor Al Thani, τον Υπουργό Οικονομικών του Κατάρ, κ. Yousef Hussain Kamal, καθώς και με άλλους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών τέθηκαν θέματα διμερών οικονομικών σχέσεων και ιδίως το επενδυτικό πρόγραμμα της Ελλάδος, το νέο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων και οι δυνατότητες που αυτό προσφέρει σε υποψήφιους επενδυτές.

Στη συνέχεια, στη συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης με τον Πρωθυπουργό του Κατάρ εξετάσθηκαν θέματα διεθνούς πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος και οι εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής, με ιδιαίτερη αναφορά στην Συρία. Στο πλαίσιο αυτό, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά το κλίμα φιλίας και συνεργασίας που διέπει τις σχέσεις των δύο χωρών.

Η ελληνική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε, επίσης, εξειδικευμένες συναντήσεις με την ηγεσία και με μέλη του Qatari Diar και του Qatar Investment Authority με σκοπό την παροχή λεπτομερούς ενημέρωσης προς την Κυβέρνηση του Κατάρ ως προς το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και τη δυνατότητα επενδύσεων σε δημόσια και ιδιωτικά έργα στους τομείς της εκμετάλλευσης ακινήτων, της οικοδομής, του τουρισμού και της ενέργειας.

Share