Συνεδρίαση της Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τη σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή Υπηρεσιών, Συμβουλίων, Επιτροπών και Φορέων του Δημοσίου Τομέα.

Σήμερα, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, συνεδρίασε στο Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης η Διυπουργική Γνωμοδοτική Επιτροπή για την σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή υπηρεσιών, συμβουλίων, επιτροπών και φορέων του δημοσίου τομέα.

Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, συμμετείχαν οι Υπουργοί, κ.κ. Παντελής Καψής, Δημήτριος Ρέππας, Παύλος Γερουλάνος και Νικόλαος Σηφουνάκης.

Συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, κ. Σωτήριος Λύτρας και οι Γενικοί Γραμματείς, κ.κ. Δημήτριος Στεφάνου, Ευσταθία Μπεργελέ, Ηλίας Πλασκοβίτης, Ηλίας Πεντάζος, Ιωάννης Οικονομίδης και Ιωάννης Ιωαννίδης.

Κατά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής συζητήθηκαν τα ακόλουθα:

1) Κατάργηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας και του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης και καθορισμός με νόμο της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων τους.
2) Κατάργηση του Ινστιτούτου Οικονομίας Κατασκευών και μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ).
3) Συγχώνευση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) ή με το Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά.
4) Κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μοριά».
5) Κατάργηση της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας (ΔΑΕ).
6) Τα μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν σχετικά με την πορεία αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ ΑΕ).

Share