Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κρήτης.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 11 Απριλίου 2012, με εκπροσώπους των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κρήτης, με θέμα τις διμερείς σχέσεις με την Κίνα στους τομείς του τουρισμού, των εξαγωγών και των επενδύσεων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, και οι Δήμαρχοι Ηρακλείου, κ. Ιωάννης Κουράκης, Χανίων, κ. Εμμανουήλ Σκουλάκης, Αγίου Νικολάου, κ. Δημήτριος Κουνενάκης και Ρεθύμνης, κ. Γεώργιος Μαρινάκης.

Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια του κύκλου επαφών που έχει αναπτύξει όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Πάγκαλος με την πολιτική ηγεσία και με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της Κίνας, με σκοπό την εμβάθυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επισκέφθηκε την Κίνα. Είχε προσκληθεί από τον κ. Wang Yang, Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της επαρχίας Γκουανγκτόνγκ, που είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. Κίνας. Ο κ. Πάγκαλος είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα συνεργασίας των δύο χωρών σε κρίσιμους τομείς γενικότερου ενδιαφέροντος.

Αποτέλεσμα αυτών των επαφών υπήρξε η εκδήλωση ουσιαστικού ενδιαφέροντος από κινεζικής πλευράς για την ανάπτυξη σχέσεων σε εμπορικό, επενδυτικό και τουριστικό επίπεδο, μεταξύ των περιφερειών της Γκουανγκτόνγκ και της Κρήτης.

Share